З кожним новим святом зростає бажання спробувати щось незвичайне і новеньке, тому закуски на день народження або весілля, ювілей і багато хто інші в більшості своїй стали традиційними, а людина жадає новинок. Отже, брускетта з креветками:
Інгредієнти для рецепта «Закуски на день народження»:
- Варені очищені креветки (не великі)- 450 г
- Оливкова олія - 2 ст. ложки
- Помідори - 2 шт
- Коричневий цукор - 1 ст. ложка
- Кетчуп - 2 ст. ложки
- Часник - 1шт (зубчик)
- Петрушка мілко порізана - 1 ст. ложка
- Французький багет - 16 шматочків
- Рисовий оцет - 1,5 ст. ложки
- Сіль
- Чорний мелений перець.
Як приготувати «Закуски на день народження» в домашніх умовах
-
Всі креветки, за винятком 16 штук для оформлення, дрібно ріжуться і перекладаються в миску.
-
Додається дрібно нарізані помідори, кетчуп, подрібнений часник, петрушка, коричневий цукор, оливкова олія, оцет, сіль і перець.
-
Все ретельно перемішується і накривається харчовою плівкою. На деякий час ставиться в холодильник.
-
Шматочки багета обливаються оливковою олією і обсмажуються на грилі (можна на мангалі) з двох боків до утворення гарної скоринки.
-
На блюдо викладається підсмажені шматочки багета, на кожен з яких укладається креветочная маса. Прикрашається цілими креветками, зеленню, солоним огірком (можна авокадо).