Ікра летючої риби є специфічним продуктом. Унікальність продукту в тому, що страви з ікри готують ще за старими рецептами. Ікра летючої риби не часто зустрічаються на українських і російських ринках, так як вона потрібна більше для приготування ролів, а роли найчастіше роблять в Японії. Ікра летючої риби на багато дорожче, наприклад ікри з мойви, так як для твору використовуються найсучасніші технологіі.Ікра, є дуже корисним, морським делікатесом містить білки, жири і мінеральні солі.
Інгредієнти для рецепта «Ікра летючої риби»:
- 5 аркушів норі;
- 250 г. круглого рису;
- 50 г. восьминога (відвареного);
- 50 г. солоної горбуші;
- 50 г. маринованих огірків;
- 50 г. твердого сиру;
- 50 г. моркови корейскої;
- 2 шт. відварених креветок;
- 50 г. червоної ікри;
- 50 г. ікри летючої риби;
- сіль.
Як приготувати «Ікра летючої риби» в домашніх умовах
-
Рис зварити в трохи підсоленій воді до готовності.
-
Мариновані огірки, солену горбушу, відварений восьминіг, і звичайно ж твердий сир наріжемо тонкою соломкою.
-
Для приготування ролів добре мати бамбуковий килимок. Листи норі потрібно укласти на бамбуковий килимок так щоб блискуча сторона була внизу.
-
На лист норі рівненько з одного краю викладаємо відварений рис, по центру листа норі викладаємо нарізану рибу, твердий сир, огірки, корейську моркву, горбушу, восьминіг, креветки.
-
За допомогою килимка формуємо наші роли. Гострий ніж потрібно змочити в воді, і нарізати роли невеликими рівними шматочками.
-
Роли красиво викласти на тарілку і прикрасити зверху ікрою летючої риби. Смачні роли готові.
">