Необхідні інгредієнти:
• Форель - 1кг
• Олія оливкова рафінована
• Борошно - 2-3ст.л.
Для соусу:
• Біле сухе вино - 2ст.л.
• Коньяк - 2ст.л.
• Томатне пюре - 1ст.л.
• Гвоздика - 4-5шт
• Мускатний горіх, сіль
• Цибуля - 1шт
• Часник - 2-3зубчика
• Бульйон - 1ст
Готуємо:
• Почистимо форель, помиємо, обсушим, поріжемо шматками, обваляем в борошні. Обсмажимо шматки риби на сильно розігрітій олії. Додамо коньяк, дістанемо рибу з сковороди.
• Масло, в якому смажилася риба, процідимо в каструлю, туди ж увіллємо біле вино і бульйон, додати томатне пюре, гвоздику, мускатний горіх, дрібно порізану цибулю і роздавлений часник. Проваримо соус близько півгодини, покладемо в нього шматки обсмаженої риби, згасимо ще хвилин 15.
Подамо до столу гарячою, прикрасивши скибочками лимона.
Приємного всім апетиту!