Дуже багато кулінарних страв ми знаємо, які містять креветки. Креветки популярні в багатьох культурах, їх можна вживати як в салатах, так і просто приготованих під соусом або варені. Тигрові креветки дуже цікаві, вражають їх чорні смужки на панцирі, які залишаються на панцирі навіть після їх очистки. Тигрові креветки можна купити заморожені, очищені і навіть відварені. Вони невеликі мають 20-25 сантиметрів, дуже смачні і м'які рецепт.
Тигрові креветки рецепт простий і смачний
Інгредієнти для рецепта «Тигрові креветки»:
- 6 сирих тигрових креветок (не очищених);
- оливкова олія для змащування;
- 150 г. білого сухого вина;
- 1 зубчик часнику;
- 2 столові ложки нарубаної петрушки;
- лимон для прикраси естрагон;
- 100 г. сметани;
- 2 столові ложки нарубаного естрагону;
- 0,5 чайної ложки гірчиці;
- трішки лимонного соку;
- сіль і перець.
Як приготувати «Тигрові креветки» в домашніх умовах
-
Для початку потрібно приготувати соус.
-
Викласти сметану в миску і додати нарізаний естрагон, лимонний сік і гірчицю, посолити, поперчити за смаком. Розмішати!
-
Для смаження наших креветок потрібно вибрати важку сковороду, яку потрібно розжарити до високої температури.
-
Оливкову олію не лити на сковороду, а просто змастити її пензликом. Креветки також змастити оливковою олією.
-
Змазані креветки покласти на розпечену сковороду і смажити на великому вогні 1,5 хвилини, поки панцир креветки не поміняє колір.
-
На сковороді, зберігати високу температуру, додати 70 г. білого вина, також додати часник.
-
Прокип'ятити 1 - 2,5 хвилини, і додати 1 столову ложки петрушки.
-
Коли вино трохи випарується, потрібно зменшити вогонь, і влити решту вина. Трішки посолити, поперчити.
-
Готувати на маленькому вогні протягом 4 хвилин, поки тигрові креветки не пустять сік.
-
Креветки потрібно полити соком, що утворився при смаженні, посипати подрібненою петрушкою, гілочками свіжого естрагону, часточками лимона.
-
Страва з тигрових креветок потрібно подавати гарячим. При подачі полити соусом.
">