Червона ікра визнається всіма гурманами. Якщо проявити трохи фантазії, то з ікри можна зробити цілий витвір мистецтва. Тарталетки прикрасять будь-який святковий стіл.
Червона ікра готуватися дуже просто і без витрат
Інгредієнти для рецепта «Червона ікра»:
- Тісто дріжджове листкове 200 грам;
- Яєчний жовток 1 шт.;
- Борошно пшеничне 1 ст. ложка;
- Вугор (копчений) 150 грам;
- Сир вершковий 150 грам;
- Авокадо 1 шт.;
- Майонез 2 чайні ложки;
- Сир твердий 50 грам;
- Ікра червона 40 грам;
- Оливки 4 шт.;
- Маслини (без кісточок) 8 шт.
Як приготувати «Червона ікра» в домашніх умовах
-
Розморозити листкове тісто. Присипаємо борошном і розгортаємо. Вирізаємо формою майбутню раковину. Притискаємо з одного боку пальцями. При випіканні з цього боку тісто не так підніметься. Ножем робимо віялоподібні надрізи, як у мушлі. Потім Промазуємо збитим жовтком. Викладаємо на змащене маслом деко.
-
Розігріємо духовку до 200 градусів і відправимо в неї черепашки на 20 хвилин, поки вони не зарум'яняться. Залишаємо охолонути.
-
Приготуємо начинку. Розрізатимемо авокадо навпіл. Виймаємо ложкою м'якіть. Сир натираємо на крупній тертці, а з вугра виймаємо кістки.
-
У блендері подрібнити вершковий сир, вугра, м'якоті авокадо. Додамо майонез.
-
Готові тарталетки акуратно приховуємо ножем. Прорізаємо не до кінця. Заповнюємо їх начинкою. Одні поливаємо приготовленою пастою, другі посипати сиром і прикрасити маслиною. Інші прикрашаємо оливками, треті - червоною ікрою.
">