» » » Рулетики з баклажанів

Рулетики з баклажанів

Оцінка 4 з 5

Готуємо смачні рулетики з баклажанів рецепт


З баклажана готують безліч страв. Але щоб пустити його в їжу, його необхідно піддати тепловій обробці. У сирому вигляді вони не придатні для їжі. У цій статті розповімо вам про рулетики з баклажанів, а так само про корисні властивості самих баклажанів.
Є велика різноманітність рецептів для приготування баклажанів: їх можна запікати, тушкувати, фарширувати, смажити, готувати на грилі, на пару, робити з них пюре і ще інші способи. Так само є багато рецептів, де баклажани добре поєднуються з іншими інгредієнтами, наприклад, з грибами, помідорами, торфу, м'ясний фарш. Баклажани можуть підходити і як основна страва, і як додаткове, гарніри, соуси, закуски ...
Баклажани на 90% складаються з води, тому вони низькокалорійні, але при цьому вони багаті марганцем і фолієвою кислотою.
У сушеному виді баклажанів містить 8% води, 3% цукру, 1-1,2% клітковини, солі магнію, калію, кальцію, а також, каротин і вітаміни B2, С і PP. Особливим корисним речовиною, що володіє лікувальними властивостями, в баклажані є меланін М, відомий ще під іншим ім'ям - мелонген. Мелонген накопичується в баклажанах при повному їх дозріванні.
Баклажан може ефективно виліковувати атеросклероз. При харчуванні баклажанами кількість холестерину в крові знижується значно, іноді в два рази. А солі калію, які містяться в баклажанах, допомагають виведенню рідин з організму, покращують роботу серцевих м'язів.

Інгредієнти:
• Баклажани - 2 шт.,
• Мелений чорний перець і сіль,
• Петрушка - 2 пучка,
• Часник - 2 зубчики,
• Томатна паста - 3 cт. л.,
• Сир - 100 гр.,
• Салямі - 100 гр.
• Приправи - 2 ч. ложки,
• Помідоров - 750 гр.

Спосіб приготування:
• Баклажани вимийте і розріжте по довжині скибочками, товщиною по 0,5 см. Потім бланшируйте 3 хвилини в йоді. Облийте холодною водою і обсушіть.
• Порубаєте петрушку і 2/3 покладіть в миску.
• Часник очистіть і пропустіть через чеснокодавку. Додайте його до петрушці і змішайте з томатною пастою.
• Поперчіть баклажани і змастіть петрушкою з часником. Викладіть сир на баклажани. Зверху покладіть шматочки салямі.
• Поверніть рулетиками і покладіть у форму щільно один до одного.
• Облийте помідори окропом, почистіть і крупно наріжте. Викладіть їх на рулети, поперчіть, посоліть і додайте приправи.
• Поставте форму в духовку нагріту до 200 ° С на пів години. Потім знову посипте петрушкою.

Готуємо вдома дуже смачні і прості рулетики з баклажанів рецепт
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent