» » » Паштет з печінки

Паштет з печінки

Оцінка 4 з 5

Готуємо смачний паштет з печінки рецепт


Паштети стали відмінною складовою частиною закуски, особливо гарні паштети з бутербродами. Паштети також прекрасно можна вживати у вигляді самостійних блюд. Для пікніка, сніданку і фуршету паштет підходить ідеально. Найпоширеніший вид - це паштет з печінки. Про користь печінки розповідав ще Авіценна. Коли в природі ще не існував вітамін А, Авіценна говорив, що від сліпоти відмінно допоможе сік козячої печінки у вигляді мазі або їжі. Як і коли з'явився паштет в нашому житті невідомо, легенд і розповідей майже немає. За те, щоб вважатися батьківщиною паштету сперечаються Німеччина і Франція. Але більшості людей все одно, головне, що він взагалі з'явився. Паштет з печінки дуже ніжний і вишуканість. У домашніх умовах паштет з печінки дуже легко можна приготувати. Для початку м'ясо потрібно обробити разом з цибулею, запашним перцем та іншими спеціями. Після варіння м'ясо пропускають через м'ясорубку разом з скибочкою хліба і сирим яйцем. Посолити і поперчити. Остання стадія приготування - це запікання. Викласти паштет на сковороду і запікати 45 хвилин. Паштет з печінки можна подавати в холодному вигляді або в гарячому. Холодні паштети відмінно підходять до салатів, до соусів і просто з хлібом. А гарячі паштети самостійне блюдо і окрім хліба більше нічого не потрібно. Для тих, хто хоче приготувати паштет з печінки в перший раз, мій рецепт вам дуже допоможе і сподобається.

Для приготування паштету з печінки вам буде потрібно:
• 600 грам печінки яловичої, курячої
• Дві столові ложки оливкової олії
• Сто грам копченої грудинки
• Дві середні цибулини
• Листя тим'яну
• Бальзамічний оцет
• Чотири столової ложки вершкового масла
• Трохи підсушений хліб

Як готувати паштет з печінки:
1. Трохи обсушити паштет серветкою. Далі печінку необхідно порізати на невеликі брусочки. Посипати сіллю і перцем
2. На сковороді розігріти оливкову олію, додати цибулю і грудинку, смажити до золотистого кольору цибулі
3. Покласти в сковороду печінку, зробити вогонь посильніше і обсмажувати печінка, помішуючи до тих пір поки печінка не обсмажиться, але в центрі повинна залишитися рожевою. Додати оцет, чебрець і дати закипіти. Залишити охолонути до кімнатної температури.
4. Гострим і бажано широким ножем порубати масу до стану пасти, перекласти в чашку і втерти дерев'яною ложкою вершкове масло, посолити і поперчити.
5. Потім прибрати паштет з печінки в холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл паштет краще дістати з холодильника, щоб він трохи зігрівся і легко намазувати на хліб.

Готуємо самі смачний паштет з печінки рецепт приготування без зайвих витрат
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent