» » » Хінкалі

Хінкалі

Оцінка 4 з 5

Готуємо смачно хінкалі рецепт


Хінкалі - це грузинське національне блюдо. Виготовляється воно з тіста і м'ясної начинки. Начинку зазвичай прийнято готувати з баранини або з баранини і яловичини разом. Так само практикують хінкалі з начинкою з баранини зі свининою.

Зовні хінкалі схожі на тонко розкатане шматочки тіста, побрались разом між собою, на яких є безліч дрібних складок. У Кахетії готують найсмачніші і традиційні хінкалі.

Якщо ви зберетеся це готувати, то майте на увазі, що зібрати вузлики з 24-х маленьких складочок це справжнє мистецтво і вам потрібно буде потрудитися, і витратити на це час.
Отже, приступимо.

Інгредієнти, які вам будуть потрібні на 4-6 порцій:
Для приготування тіста:
• Борошно вищого сорту - 500 грамів,
• Гаряча вода - 1 стакан,
• Яйце - 1 штука,
• Сіль за смаком,
• Жирна баранина - 300 грамів,
• Свинина - 300 грамів,
• М'ясний бульйон,
• Цибулини - 3 штуки,
• Чорний та червоний перець,
• Зелень кропу і петрушки.

Спосіб приготування:
• М'ясо наріжте шматками і пропустіть разом з луком через м'ясорубку двічі.
• Додайте у фарш м'ясного бульйону стільки, скільки зможе увібрати м'ясо, щоб начинка була соковитою.
• Всипте червоний і чорний перець, дрібно нарізаний кріп і сіль. Все це ретельно перемішайте.
• Просійте борошно на велику плоску тарілку, зберіть горбком, в центрі якого зробіть поглиблення. У це поглиблення влийте теплу воду, яйце і насипте солі. Замісити круте тісто. Прикрийте тісто серветкою і залиште на 20-30 хвилин настоятися.
• Після цього, розділіть тісто на шматки і розкачайте на кружки. У центр кожного гуртка покладіть фарш. Фаршу потрібно покласти стільки, скільки важить кожен розкатаний гурток, приблизно.
• Потім зберіть тісто маленькими складками у вузлики, скріпивши їх дуже щільно.
• Зліплені хінкалі варіть в підсоленій воді. Готовими вони стануть, коли спливуть на поверхню води.
• Виймати їх з води необхідно дерев'яною ложкою, тому що металева зашкодить їх і весь сік витече.

Подавати хінкалі, посипавши меленим перцем. Окремо можна подати кинзу, петрушку і тархун. Хінкалі їдять руками.

Готуємо просто дуже смачне грузинське національне блюдо хінкалі
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent