Скоро новий рік. В голові думки тільки про свято - ялинки, мандарини, Дід Мороз! Так що і страви виходять в цьому контексті. Приміром, така новорічна ялинка. Смачна і ніжна, вона порадує в передноворічні дні і стане прикрасою святкового столу. В основі страви млинці. Колір за рахунок шпинату. В млинці загортаю паштет з курячого філе. Для такої ялинки потрібно 2 морквини - одна, побільше, йде в паштет. А друга потрібна вузька і довга, її використовую для декору.
Інгредієнти для рецепта «Закуска Ялинка з млинців»:
- - куряче філе - 1 шт.
- - морква - 2 шт.
- - яйця - 3 шт.
- - молоко - 1 ст.
- - борошно - 1,5 ст.
- - шпинат
- - масло рослинне для млинців
- - сіль і перець за смаком
Як приготувати «Закуска Ялинка з млинців» в домашніх умовах
-
1 яйце, обидві морквини і філе ставлю варитися в підсоленій воді. Природно, з різних каструлях ) А поки займаюся млинцями. Кожна господиня робить млинці по-своєму. В даному випадку рецепт не принципове, головне, щоб вийшли зелені. Я, наприклад, молоко вбиваю яйця збиваю міксером.
-
Додаю борошно і добре перемішую, щоб не було грудочок. Додаю сіль, трохи перцю і ложку масла, щоб потім вони легко знімалися, і не треба було кожного разу сковорідку змащувати.
-
Шпинат ріжу крупно і висипаю в блендер. Подрібнюю. Щоб краще перетерся в кашу, додаю буквально 2 столові ложки бульйону, в якому варилося філе.
-
Отриману зелену кашку вливаю в тісто для млинців. Перемішую. Виходить такий веселий зелений колір.
-
З такого тіста смажу звичайні млинці.
-
Коли морква і яйце звариться, подрібнюю в блендері. Морквину беру ту, що побільше.
-
Так само перетирати в пасту куряче філе.
-
Пасту з м'яса додаю до перетертим яйцю і морквині. Начинка готова!
-
У млинчиків один бік буде світліший, а інший темніший і яскравіше. Треба намазувати начинку на більш бліде бік.
-
Акуратно розподіляю паштет по млинцю.
-
Згортаю в щільний рулет.
-
Рулет ріжу на шматочки товщиною 2,5 див. Треба, щоб ці «барила» були однакові по ширині. Це «будматеріал» для ялинки.
-
Починаю вирощувати ялинку. Нижній ярус самий широкий.
-
Верхні поступово зменшують, поки на верхівці ялинки не виявиться всього один шматочок. Тонку морквину для декору нарізаю кружечками, приблизно по півсантиметра.
-
Виставляю кружечки моркви на ярусах ялинки. Внизу більш великі кружечки, догори поменше. Великий кружечок розміщую на верхівку ялинки. Смачна краса готова! Ялинка замигала морквяними вогниками ) Новорічний настрій оселився на столі!