Пироги з заливного тесту дуже зручні в приготуванні, не потрібні які-небудь особливі процедури, склали всі інгредієнти в блендер і через 5 хвилин воно готове, а приготувати цей смачний пиріг можна ще швидше, якщо ви заздалегідь запаслися шматочком вареного м'яса.
Інгредієнти для рецепта «Пиріг з м'ясом з заливного тіста»:
- 300 р вареного м'яса (свинина, яловичина)
- 1 велика цибулина
- 3 яйця
- 1 склянка борошна
- 100 г сметани
- 100 р майонезу
- 1 ст. л. розпушувача
- 150 г бринзи
- сіль
- мелений чорний перець
Як приготувати «Пиріг з м'ясом з заливного тіста» в домашніх умовах
-
Відварне м'ясо перекрутіть з допомогою м'ясорубки або блендера, але не дуже дрібно.
-
Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте до золотистого кольору, потім змішайте з м'ясним фаршем, посоліть, поперчіть за смаком, якщо фарш сухуватий, додайте трохи бульйону.
-
У мисці злегка збийте вінчиком яйця, майонез і сметану, додайте просіяне борошно і розпушувач, добре перемішайте. Можливо, доведеться додати ще 1-2 ст. л. борошна, щоб тісто було не дуже рідким, але легко виливалося з ложки.
-
Розігрійте духовку до 200°С. Дно форми застелити харчовою пергаментом. Половину тіста вилити у форму і поставте в духовку на 10-12 хвилин, але можна цього і не робити, тоді фарш трохи зануриться в тісто.
-
Потім викладіть фарш, розрівняти, зверху посипте бринзою (натріть на тертці або розкришите руками), вилийте тісто і поставте в розігріту духовку. Випікайте до готовності, приблизно 30-40 хвилин. Остиглий пиріг з м'ясом і бринзою розріжте на порційні шматки і подавайте з великою чашкою смачного гарячого чаю.