Цибулеві котлети - страва з нічого, та ще й готуються швидко. Специфічного цибульного смаку і запаху не мають, можна їсти з гарніром (наприклад, з картоплею), а можна зробити бутерброд.
Інгредієнти для рецепта «Цибулеві котлети»:
- Цибуля ріпчаста (300 гр) 4шт
- Яйце куряче (80 гр) 2шт
- Борошно пшеничне в / с (50 гр) 2ст.л.
- Крупа манна (50 гр) 2ст.л.
- Паста томатна 25% (90 гр) 3ст.л.
- Часник (6 гр) 1зуб.
- Олія рослинна (раф.) (70 гр) 7ст.л.
Як приготувати «Цибулеві котлети» в домашніх умовах
-
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
-
Відкласти 2 ст.л. нарізаної цибулі, решті висипати в глибокий посуд.
-
Вбити яйця і перемішати.
-
Посолити і приправити спеціями, додати борошно, манку. Добре перемішати і залишити на 15 хв.
-
На сковороді обсмажуємо залишилася дрібно нарізану цибулину до прозорості.
-
Додаємо томатну пасту і вливаємо 0.5 ст. води, змішуємо. Можна використовувати томатний сік (2 ст.), Тоді потрібно буде його уварити до густоти.
-
Доводимо до кипіння. Солимо, трохи додаємо цукру (0,5 ч.л.), оцту (1ст.л.) і заправляємо спеціями. Можна додати часник.
-
Розігріти рослинне масло і викладати на сковороду цибульну масу, як оладки.
Обсмажувати з двох боків до золотистої скоринки.
-
Можна є й такі котлети, але буде смачніше, якщо їх протушкувати в соусі.
Котлети складаємо в каструлю і заливаємо приготовленим соусом.
-
Тушкуємо на помірному вогні 5 хв, після закипання. Можна тушкувати в мікрохвильовці: високий режим - 2 хв, середній - 3 хв.