За смаком відразу і не скажеш, що торт з курячої печінки. Ніжний м'ясний смак і легкий часниковий аромат, немає відчуття жирності від майонезу. А якщо печінковий торт нарізати на мініатюрні канапе, то за святковим столом ця закуска відразу піде в хід!
Інгредієнти для рецепта «Печінковий торт з курячої печінки»:
- Куряча печінка (500 гр)
- Яйце куряче (160 гр) 4шт
- Цибуля ріпчаста (75 гр) 1шт
- Борошно пшеничне в / с (55 гр) 0.5ст.
- Сода харчова (6 гр) 0.5ч.л.
- Майонез 50% (150 гр) 7.5ст.л.
Як приготувати «Печінковий торт з курячої печінки» в домашніх умовах
-
Якщо печінка заморожена, то розморозити її в холодильнику до напівтвердого стану. У такому вигляді її краще буде подрібнювати. Обрізати сполучні плівки.
-
Цибулю очистити і нарізати на довільні шматки.
-
Пропустити через м'ясорубку печінку з цибулею.
-
В отриману масу вбити 2 яйця, розмішати.
-
Додати соду і борошно. Добре вимісити. Влити 1 ст.л. масла, посолити і поперчити.
-
Тісто має бути густіше, ніж на звичайні млинці, але рідше, ніж на оладки. Якщо тісто дуже густе, розбавте його молоком (вершками або водою).
-
Видавити часник в майонез і перемішати.
-
Решта два яйця зварити круто. Остудити.
-
Підготувати сковороду як для смаження млинців . Наливати печіночне тісто і обсмажувати коржики з двох сторін протягом 2-3 хв. Перевертати лопаткою. Сковороду краще брати невеликого діаметру, тоді зручніше буде перевертати коржі.
-
Теплі коржі промазати соусом і складати один на одного. Остиглий торт помістити в холодильник не менше ніж на 2 ч.
-
Відварені яйця очистити, відокремити білки від жовтка.
-
Зелень дрібно нарізати.
-
Перед подачею торт прикрасити дрібно нарізаною зеленню і тертим яйцем.
-
Можна порізати на порції у вигляді канапе.