Прекрасний рецепт для новорічних свят та різдва, це качка запечена в духовці. Смачна качка готується дуже швидко, самому її можна приготувати дуже смачно.
Інгредієнти для рецепта «Качка запечена в духовці»:
- тушка качки до двох кілограм
- лимон
- півсклянки родзинок і також чорносливу
- півбуханки хліба бородінського
- дві столові ложки соняшникової олії
- п'ять зубків часнику
- трошки петрушки, лавровий лист і спеції для гриля
- сіль, білий і чорний перець (мелений)
- деко
- харчова фольга
Як приготувати «Качка запечена в духовці» в домашніх умовах
-
Робимо маринад. Чистимо зубки часнику, дрібно нарізуємо його, а потім змішуємо з лавровим листом, соняшниковим маслом, спеціями, сіллю, видавленим лимонним соком і перцем. Тепер маринадом натираємо повністю тушку курки і всередині теж. Залишаємо настоятися півтора годину.
-
Тепер робимо фарш для начинення курки зсередини. Промиваємо родзинки і чорнослив і поміщаємо його в каструльку для СВЧ. А потім наливаємо туди півсклянки води і накриваємо кришкою. Тепер ставимо каструльку на п'ять хвилин у мікрохвильову піч. Нарізуємо кубиками хліб.
-
Тепер, коли фрукти розпарилися то ми перемішуємо їх з кубиками хліба. Беремо отриману начинку і фаршируємо качку, а потім скріплюємо її черевце зубочистками. Загортаємо кінчики її ніжок і крилець у фольгу, щоб не підгоріли. Включаємо духовку, щоб вона нагрілася заздалегідь.
-
Беремо деко і застеляємо його фольгою. Ложем на нього качку і ставимо в духовку при температурі 200-250 градусів на дві години. Зрідка дістаємо качку з духовки, що б полити її соком.
-
По закінченню часу виймаємо качку з духовки і чекаємо п'ять хвилин що б вона охолола. Потім викладаємо її на велике блюдо. Виймаємо зубочистки. Поливаємо качиним соком, розрізаємо на порції перед подачею качки запеченої в духовці на стіл прикрашаємо петрушкою.