Дуже ніжний і смачний закусочний торт з печінки який буде чудовим блюдом за будь-яким столом.
Інгредієнти для рецепта «Торт з печінки»:
- Пів-кіло яловичої печінки
- П'ять цибулин
- Шість курячих яєць
- Дві столові ложки пшеничного борошна
- Один стакан молока
- 200 грам маринованих огірків
- 150 грам твердого сиру
- Шість зубчиків часнику
- Три середніх моркви
- Сіль
- Мелений чорний перець
- Майонез
- 300 грам шампіньйонів
- Трошки меленого мускатного горіха
- Трішки олії
Як приготувати «Торт з печінки» в домашніх умовах
-
Чистимо один ріпчасту цибулю, а потім миємо печінку і очищаємо її від жил і плівок. Нарізуємо цибулю з печінкою кубиками і перекручуємо в глибоку миску через м'ясорубку. Розбиваємо туди три курячих яйця, вливаємо півсклянки молока, висипаємо дві столові ложки пшеничного борошна, а потім додаємо за смаком чорний перець та сіль. Гарненько все перемішуємо.
-
Тепер ставимо на вогонь розігріватися сковорідку залиту соняшниковим маслом і смажимо з двох сторін коржі, поки у них не буде рум'яна кірочка. Поки всі млинці коржі готується, приступаємо до приготування млинців для торта. У мисці змішуємо ретельно три курячих яйця, півсклянки молока, трошки спецій і сіль. Смажимо на іншій сковороді тонкі млинці. Тепер нарізуємо тонкими кільцями мариновані огірки.
-
Беремо дрібну тертку і натираємо на ній твердий сир. Чистимо зубчики часнику і видавлюємо їх до сиру і перемішуємо з майонезом. Тепер натираємо моркву на великій тертці, чистимо ріпчасту цибулю, дрібно рубаємо його і обсмажуємо разом з морквою на сковорідці. Після цього нарізаємо дрібно печериці і ложем їх у ту ж сковорідку обсмажуватися, поки не випарується рідина повністю. Додаємо туди мускатний горіх і чорний перець. Тепер приступаємо до складання торта.
-
Перший корж змащуємо майонезом, ложем зверху блін, майонез, обсмажену моркву з цибулею, потім знову корж, сир, корж, майонез, огірки. Після цього кладемо зверху знову корж, майонез, цибулю з печерицями і викладаємо все у тому ж порядку, поки не закінчаться всі інгредієнти. Ставимо печінковий торт на добу в холодильник для просочення і можна подавати цю ніжну закуску до столу.