Ароматна і дуже соковита ковбаса домашня, рецепт якої оригінальний, ковбаса запікається на вишневих гілочках, вона виходить просто дивовижною і сподобається всім, хто її спробує.
Інгредієнти для рецепта «Ковбаса домашня рецепт»:
- Вишневі гілочки, чебрець
- Трохи розмарину і лаврового листа
- 600 грам свинини і 400 грамів яловичини
- 200 грам копченого шпику
- 50 грам гірчиці
- 30 грам солі
- 20 грам часнику
- Півчайної ложки суміші перців
- 30 грам соняшникової олії
- Два метри кишок
Як приготувати «Ковбаса домашня рецепт» в домашніх умовах
-
Яловичину зі свининою подрібнюємо на м'ясорубці, поставивши в неї велику решітку. Потім нарізаємо дрібним кубиком шпик 5*5мм. Після цього чистимо часник і видавлюємо його. Тепер ламаємо на шматочки лавровий лист і подрібнюємо його в кавомолці. Після всього цього гарненько перемішуємо шпик, фарш, часник, гірчицю, сіль, лавровий лист і суміш перців.
-
Поступово підливаємо в отриманий фарш склянку води для соковитості. Потім накриваємо його харчовою плівкою і ставимо на чотири години в холодильник. Тепер беремо кишки. Якщо вони не очищені, то вивертаємо і кладемо їх на 30 хвилин у воду, в яку висипаємо по половині столової ложки соди і солі.
-
Зав'язуємо краю ковбаси ниткою. Після змащуємо ковбасу соняшниковою олією і пов'язуємо кільцями. Беремо голку і протикаємо нею ковбасу через кожні п'ять сантиметрів, щоб виходило повітря під час запікання. Потім моєму вишневі гілочки і вкладаємо їх на ґрати, а зверху розміщуємо кільця ковбаси.
-
Встановлюємо ґрати посередині духовки. Знизу розміщуємо піддон з водою, в який кидаємо одну чайну ложку чебрецю, кілька гілочок розмарину і п'ять штук лаврового листа. Випікаємо домашню ковбасу по 30 хвилин з кожного боку при температурі 180оС. Перед подачею до столу шматочками нарізаємо її на свій смак. Раджу подавати її з гострою гірчицею, яка чудово підкреслить смак м'яса.