Звичайно, це блюдо вимагає особливої майстерності і терпіння, але бастурма в домашніх умовах може вийти не гірше покупної. Спробуємо її приготувати?
Інгредієнти для рецепта «Бастурма в домашніх умовах»:
- Один кілограм яловичини;
- Дві склянки чамана;
- Дві склянки червоного меленого перцю;
- Дві склянки чорного меленого перцю;
- Дві склянки солі;
- Одна головка часнику
Як приготувати «Бастурма в домашніх умовах» в домашніх умовах
-
Добре промиємо вирізку яловичини і просушити за допомогою паперового рушника. Тепер обвалюємо м'ясо ретельно солі і кладемо разом з сіллю в миску на 10 днів у холодильник на саму нижню полицю.
-
Після цього опускаємо м'ясо на два дні в холодну проточну воду. Потім підвішуємо яловичину, на чотири дні, щоб стекла рідина.
-
Чистимо часник, видавлюємо його в глибоку миску. Додаємо до нього дві склянки чамана, червоний і чорний перець, ретельно перемішуємо. Обвалюємо в спеціях і залишаємо м'ясо ще на чотири дні, але вже при кімнатній температурі, після чого бастурма в домашніх умовах буде готова.