Страви з язика - це завжди вишукані, смачні і неймовірно ніжні шедеври кулінарії. Сьогодні розглянемо язик яловичий рецепт приготування з яблучним соусом.
Інгредієнти для рецепта «Язик яловичий рецепт»:
- Яловичий язик - 1шт;
- Цибуля - 1шт;
- Морква - 1шт;
- Корінь петрушки - 1шт;
- Яблука - 5шт;
- Червоне вино - 1/2 ст. ложки;
- Лимонна цедра;
- Цукор;
- Сіль
Як приготувати «Язик яловичий рецепт» в домашніх умовах
-
Язик ретельно промивається, обливається окропом і викладається в каструлю.
-
Додаються овочі (цибуля, морква) і корінь петрушки, промиті, очищені і нарізані великими шматками.
-
Язик заливається холодною водою так, щоб язик був покритий на висоту три пальці.
-
На сильному вогні доводять до кипіння, потім вогонь зменшується до мінімального нагріву, і язик вариться до готовності. В кінці додається сіль.
-
З готового язика видаляється шкіра, м'якіть нарізують широкими тонкими скибочками навскоси. Нарізаний язик заливають невеликою кількістю бульйону, щоб скибочки не обвітрилися. Для приготування соусу: яблука очищаються від шкірки, серцевини розрізають на четвертинки і укладаються в каструлю.
-
Яблука заливаються водою (половина склянки) і варяться до м'якості. Готові яблука протирають через друшляк або сито, розводять червоним вином. Додається сіль, цукор і лимонна цедра за смаком. Всі кілька хвилин проварюється.
-
Перед подачею язика заливається підготовленим соусом і добре прогрівається. Приємного апетиту!