Холодець люблять якщо не всі, то багато хто. Але багато господинь знають рецепт холодцю, скільки якого м'яса покласти, скільки води налити, щоб усе застигло так, як треба. Ділимося з вами рецептом «правильного» холодцю.
Інгредієнти для приготування рецепт холодцю:
• Пів кілограма свинячих очищених ніжок;
• Пів кілограма нежирної свинини;
• Близько ста грамів яловичини;
• Дві червоних моркви;
• Одна головка ріпчастої цибулі;
• Невеликий шматочок селери;
• Два лаврових листочка;
• Зелень кропу і петрушки;
• Трохи солі.
Спосіб приготування:
• Свинячі ніжки очистити і порубати.
• У велику каструлю і скласти ніжки і м'ясо, залити водою так, щоб тільки трохи прикрити м'ясо. Довести до кипіння, не забуваючи періодично знімати піну. Вогонь не повинен бути сильним.
• Яловичину злегка обсмажити, обсмажений шматок яловичини додати в каструлю, туди ж покласти обсмажену моркву і цілу цибулину.
• Тепер потрібно продовжувати варити холодець протягом двох або трьох годин.
• Як тільки ви побачите, що м'ясо легко відстає від кісток, його потрібно вийняти і порізати на невеликі шматочки. Бульйон потрібно обов'язково процідити.
• Тепер в порційні тарілки викладаємо нарізану кружечками моркву, зелень, шматочки м'яса і заливаємо гарячим бульйоном. Можна додати трохи часнику.
• Прибираємо холодець в прохолодне місце і даємо йому застигнути.
Подавати до столу обов'язково з гірчицею, хроном або оцтом.
Приємного апетиту!