Необхідні інгредієнти:
• Печінка свиняча - 400г
• Цибуля - 1шт
• Корінь петрушки - 2шт
• Морква - 1шт
• Шпик - 100г
• Сіль, мускатний горіх, перець
• Масло вершкове - 300г
• Молоко - 1-1,5ст.
Готуємо:
• Печінка помиємо, обсушим, видалимо протоки жовчі, поріжемо на шматочки, замочимо в молоці на годину-півтора. За цей час з печінки піде вся гіркота.
• Вимочену в молоці печінку, цибулю і коріння приправляємо сіллю і спеціями, тушкуємо в невеликій кількості води. Знімемо з плити і трохи остудимо. Потім коріння, печінка і порізаний шматочками шпик три рази пропустимо через м'ясорубку. Якщо маса вийшла занадто щільною - додамо трохи бульйону, в якому тушкувалась печінку.
• Введемо в масу м'яке вершкове масло, добре перемішати, розкладемо по формочках, охладим в холодильнику.
Приємного апетиту!