» » » Рецепт приготування лаваш

Рецепт приготування лаваш

Оцінка 4 з 5

Найсмачніший рецепт приготування лаваш готуємо вдома без зайвих витрат


Страви з лаваша стають дедалі популярнішими. Це явище цілком зрозуміле, адже лаваш дуже зручна їжа. Він являє собою тонкий коржик із пшеничного борошна. М'якоті в лаваші майже немає, тому, найчастіше, з нього готують рулети з різною начинкою. Лаваш завжди можна взяти з собою в дорогу замість звичайного хліба і знати напевно, що він не зіпсується. Багато людей їдять жирні м'ясні страви саме з лавашем, оскільки зі звичним для нас хлібом, таку їжу їсти досить важко. До того ж лаваш низькокалорійний і підходить для дієтичного харчування. Зверніть увагу на рецепт приготування лаваш. Можливо, він стане вашим повсякденним продуктом харчування.

Для приготування лаваша потрібно:
• Борошно (500 г)
• Вода (200 г)
• Дріжджі (свіжі - 20 г, сухі - 8 г)
• Масло вершкове (50 г)
• Сіль за смаком

Спосіб приготування:
• Перед вами стоїть завдання замісити тісто. Спочатку дріжджі розчиніть у теплій воді. Налийте в глибоку і широку посуд воду, дріжджі, додайте сіль за смаком і розм'якшене вершкове масло (за бажанням його можна не давати). Додайте в отриману суміш борошно, розмішайте і замісіть тісто. Поставте його на годину в тепле місце, щоб воно піднялося.
• Тісто потрібно розділити на невеликі кульки з діаметром в 6 см. Краще всього почекати поки тісто-кульки ще раз підніметься. Якщо у вас немає на це часу, то відразу розгортайте кульки в дуже тонкий млинець. Його товщина повинна бути всього 1-2 мм.
• Розігрійте сковороду і викладіть на неї вийшов млинець. Вогонь повинен бути більше середнього. Смажити лаваш потрібно по 10-15 секунд на кожній стороні. Ви повинні самі стежити за часом смаження лаваша: лаваш побілів і знайшов міхури, переверніть негайно на іншу сторону. Таку процедуру повторіть з кожним з млинців.
• Лаваш можна робити різної форми: круглої, квадратної, овальної. Все залежить від подальшого його використання і від бажання готує. Не треба лаваш засмажувати до золотистого кольору і занадто пересушувати. Коли лаваш пожеж, покладіть його між двома вологими серветками.

Смачного!
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent