» » » Лаваш рецепт

Лаваш рецепт

Оцінка 4 з 5

Готуємо просто і смачно самі лаваш рецепт


Сьогодні вже важко кого - небудь здивувати холодними рулетами у вірменському лаваші. Блюдо досить часто готують господині, воно вже стало традиційним. А що якщо самому спекти вірменський лаваш рецепт, якого зовсім нескладно, а просто приготувати. Курку по - мексиканський в лаваші з соусом. Ця гаряча закуска стане окрасою вашого столу.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування вірменського лаваша:
Для тіста:
• 2,5 склянки борошна
• 25 г дріжджів
• 2 столові ложки вершкового масла
Для начинки:
• 600 г курячого філе
• 0,5 кг солодкого перцю
• 160 г твердого сиру
• 2 цибулини
• перець за смаком
• сіль, перець

Процес приготування:
• В 1 склянці теплої води розчиняємо дріжджі, даємо постояти.
• Просіваємо борошно, солимо, додаємо розм'якшене вершкове масло, розчинені дріжджі і замішуємо тісто, ставимо в тепле місце на 40 міну, щоб піднялося.
• Приготоване тісто поділяємо на шматочки і формуємо з них кульки розміром в куряче яйце, даємо йому піднятися.
• Потім кожна куля розгортаємо в тонкий пласт товщиною 2 мм.
• Велику широку сковороду добре розігріваємо, викладаємо в неї лаваш і обсмажуємо протягом 10 -15 секунд з кожної сторони, перевертаючи, як тільки лаваш побіліє і покриється пухирями. Щоб лаваш не став ламким, його не можна обсмажувати до рум'яної скоринки.
• Готові лаваші викладаємо між двома вкладеними кухонними серветками до їх охолодження.
• Попередньо відварене куряче філе нарізаємо на дрібні шматочки.
• помиті, очищений від плодоніжок, перець нарізаємо соломкою.
• Очищений і помитий цибулю нарізаємо півкільцями.
• Лук нарізаний обсмажуємо в рослинному маслі до готовності протягом 10 хвилин.
• До обсмаженому луку з перцем додаємо подрібнене куряче філе, дрібно різати зелень петрушки, сіль, перець і тушкуємо до готовності.
• Твердий сир трьом на крупній тертці, додаємо до приготовленої масі.
• Приготовлений фарш викладаємо на лаваш і звертаємо його конвертиками, викладаємо на змащений олією лист і запікаємо в заздалегідь прогрітій духовці протягом 12 хвилин.
• Для приготування соусу помідори нарізаємо дрібними кубиками, додаємо подрібнену зелень петрушки, змішуємо, додаємо до смаку сіль, перець, лимонний сік.
• Спечені рулети викладаємо на блюдо і, подаючи до столу, поливаємо приготованим соусом.
Загрузка...
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent