Чим би таким собі порадувати своїх домашніх? Може, смачною запіканкою? Зараз я вам розповім про неї, а ви вже вирішуйте - брати цей рецепт на замітку чи ні! ;) Признаюся вам по секрету, дорогі читачки, я обожнюю тісто)) Причому подобається мені і бісквітне, і дріжджове, і пісочне, листкове... ой... легше назвати - яке не подобається! Вірніше, сказати про те, що такого просто немає)) В цей раз я вирішила використовувати замість тіста - лаваші. Саме за рахунок них запіканка виходить цікавою - і смаком, і видом!
Інгредієнти для рецепта «Сирна запіканка з лавашів»:
- 600 г сиру жирністю 9%
- 3 великих тонких лаваша
- 2 середніх яблука
- 3 столових ложки манної крупи
- 5 яєць
- 1 склянку сметани жирністю 20% (200 мл)
- 1 столова ложка цукру
- півсклянки темного родзинок
- 20 г вершкового масла
Як приготувати «Сирна запіканка з лавашів» в домашніх умовах
-
Виклала в миску сир.
-
Розбила сюди ж 2 яйця і пустила 2 столові ложки манної крупи. Перемішала. Тим, хто не звик їсти сир без цукру, пропоную додати його на цьому етапі. Кількість - на ваш смак, але пам'ятайте, що через хвилину тут виявиться солодкий за своєю природою сухофрукт.
-
До цієї маси додала порізані яблука без шкірки і підготовлені родзинки (промитий і, якщо потрібно, пропарений).
-
Перемішала.
-
Після цього перший лаваш покрила шаром начинки. Рівномірним в повному розумінні слова він бути не може, цього ж перешкоджають яблука з родзинками. Але все ж я постаралася розподілити масу досить тонким шаром. Потім згорнула рулетом. Якщо лаваш не круглий і не квадратний, а як у мене - прямокутний, то рекомендую згортати так, щоб рулетик вийшов вузьким і довгим.
-
Теж саме зробила з іншими лавашами. Їх кількість можна змінювати в залежності від розміру і товщини шару начинки. Змастила Форму вершковим маслом і присипала залишилася столовою ложкою манки. Виклала щільно рулети. Конфігурація - будь-яка. Простіше кажучи, як рука візьме ;)
-
Тепер приступила до приготування заливки: Переплела сметану, три яйця і столову ложку цукру. Знову ж таки - при бажанні кількість піску можна збільшити.
-
Збила віночком. Залила зверху скручені лаваші з начинкою.
-
Залила зверху скручені лаваші з начинкою. Відправила в розігріту до 180' духовку на 30-35 хвилин.
-
Готово! Випічка виходить не тільки смачною, але й цікавою - лаваші набувають хвилясту форму. В результаті кожен шматочок запіканки - зі своїм візерунком в розрізі))