Варіантів закусок з лаваша досить багато. Змінюючи начинки, форму закручування, вид приготування отримуємо різні за смаком страви. Мій рецепт - з рибою. Моя сім'я цілком замінила цими конвертиками вечерю. Вийшло ситно, смачно, на вигляд - святково. Можна подати з улюбленим соусом.
Інгредієнти для рецепта «Конвертики з лаваша і з рибою»:
- риба ( я використовувала минтай) - 1 рибина
- моркву - 1 - шт.
- ріпчаста цибуля - 1 цибулина
- тонкий лаваш - 1 шт
- сир твердих сортів - 50-70 г
- яйце - 1 шт.
- сіль, перець
- масло рослинне
Як приготувати «Конвертики з лаваша і з рибою» в домашніх умовах
-
Рибу миємо та очищаємо від нутрощів, знімаємо шкірку і розбираємо на філе. Дуже зручно використовувати готове філе, якщо є в наявності.
-
Отримане філе нарізаємо на шматочки. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом. Ріпчасту цибулю нарізаємо.
-
Моркву очищаємо. Натираємо на тертці.
-
Підготовлені овочі тушкуємо разом з рибним філе в олії до повної готовності риби (20-30 хвилин). Солимо, перчимо за смаком. Залишаємо остивати.
-
Лаваш ріжемо на квадрати, розмір вибирайте на свій розсуд.
-
У середину кожного квадратика викладаємо остиглу тушковану рибно-овочеву суміш.
-
Звертаємо конвертиком.
-
Яйце збиваємо виделкою або вінчиком до утворення піни.
-
Підготовлені квадратики з лаваша з начинкою занурюємо у збите яйце і викладаємо у форму для запікання, добре змащену маслом, швом донизу. Якщо яйце залишилося, виливаємо його на конвертики прямо у форму для запікання. Коли всі конвертики з лаваша будуть у формі, їх рясно посипаємо сиром, натертим на тертці.
-
Запікаємо в духовці 10 -15 хвилин, при температурі 180-200 градусів.
-
Готову закуску акуратно за допомогою лопатки перекладаємо на блюдо.
-
Смачно і святково. Приємного апетиту.