Готувала я якось лаваш з начинкою. Яка саме вона була - не пам'ятаю. Пам'ятаю тільки, що половину величезного рулету я нарізала на стіл, а другу прибрала в холодильник. На столі було багато всього смачного, тому до тієї половини рулету, що чекала своєї черги в холодильнику, справа так і не дійшла. Вранці я вирішила все-таки розібратися з рештою лавашем. Дістала його з холодильника і виявила, що він дуже вже добре просочився майонезомю Нарізати його було складно. Вирішила його обсмажити. Вийшло дуже смачно. Хрустка скориночка і соковита начинка. В цей же день всі зажадали повторення. Згадавши цю історію, я вирішила злегка поімпровізувати і приготувати щось схоже. Мені знадобився тонкий лаваш і шинка. Лаваш лавашу теж ворожнечу, я люблю рум'яні, темненька, а не білі, де борошно прямо сиплеться.
Інгредієнти для рецепта «Рулетики з лаваша обсмажені»:
- Лаваш тонкий - 1 шт.
- Шинка - 300 г
- Сир - 150 г
- Яйця курячі - 1 шт.
- Майонез
- Соняшникова олія
- Сіль
Як приготувати «Рулетики з лаваша обсмажені» в домашніх умовах
-
Мені знадобився тонкий лаваш і шинка. Лаваш лавашу теж ворожнечу, я люблю рум'яні, темненька, а не білі, де борошно прямо сиплеться.
-
нарізати шинку (можна натерти на тертці, але я більше люблю шматочками і не занадто дрібними, а середнього розміру)
-
нарізати сир (або натерти)
-
розкачати лаваш
-
намазати лаваш майонезом, тільки зовсім трохи
-
викласти на лаваш шинку (я намагаюся залишати по периметру «голі» ділянки, без начинки, щоб вона потім не висипалася)
-
викласти сир
-
згорнути рулетик
-
нарізати скибочками рулетик
-
викласти рулетики в розігріте масло (на сковороду або каструлю в моєму випадку)
-
збити яйце, злегка посоливши
-
влити збите яйце в кожну скибочку
-
обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки
-
Дуже смачно вийшло в результаті. Нічого зайвого не було і всього вистачало в начинці. Сир розплавився і став тягучим, поєднуючи всі в одну масу.