Здивувати і порадувати свою сім'ю і друзів можна не тільки кулінарними шедеврами. Наприклад, в тонкі листи лаваша загорніть всім добре знайомий салат з крабових паличок і подайте лаваш з салатом нарізаним невеликими рулетиками. Виглядає таке блюдо святково і нарядно.
Дуже красиво виглядають рулети з лаваша з різними овочами, які можна запекти в духовці або відварити у смачному сиропі або соусі. Втім, загорнути в лаваш можна все що завгодно на будь-який смак; овочі, фрукти, м'ясо, рибу і різні салати. Салати для рулетів вибирайте такі, які не виділяють багато рідини.
Можна приготувати тришаровий рулет. На кожен шар лаваша покласти сир з майонезом, крабові палички і ще якусь зелень, скласти їх один на одного і загорнути рулетом. Виходить в діаметрі більше і виглядає як рол з різнокольоровими колами. Мені також подобаються і невеликі (як в цьому рецепті) порційні рулетики, справа смаку
Інгредієнти для рецепта «Рулетики з лаваша з салатом із крабових паличок»:
- 2 лаваша
- 300 г крабових паличок
- 150 г сиру будь-якого сорту
- 5 курячих яєць
- 1/2 банки консервованої кукурудзи
- 1/2 банки зеленого горошку
- 5 пір'їнок зеленої цибулі
- 100 г майонезу
Як приготувати «Рулетики з лаваша з салатом із крабових паличок» в домашніх умовах
-
Приготуйте салат з крабових паличок.
Зваріть яйця круто. Потім очищені і охолоджені яйця дрібно наріжте.
-
Разморозьте крабові палички, дрібно наріжте і додайте до подрібненим яйцям.
-
Натріть сир на крупній тертці, додайте до яєць і крабовим паличкам.
-
Салат із крабових паличок кожна хазяєчка готує по-своєму. Тому точно дотримуватися рецепту не сенсу. Я вибирала інгредієнти з того що було в холодильнику і що, на мою думку, поєднується з крабовими паличками. А в холодильнику було півбанки горошку і півбанки солодкої кукурудзи. Потім додала трохи нарізаних зелених пір'я цибулі.
-
Майонез в салат додавайте потроху, його потрібно стільки, щоб скріпити салат. Якщо салат буде рідкуватим, рулетики не отримають.
-
Перемішайте салат і викладіть його на лист лаваша товщиною в 1-1,5 см. Потім поверніть лаваш рулетом, загорніть його у фольгу або харчову плівку і покладіть в холодильник на пару годин або на ніч. Перед подачею на стіл розріжте рулет на невеликі шматочки і красиво викладіть на блюді. Лаваш для рулетів використовуйте найсвіжіший, інакше при згортанні у нього з'являться тріщини.