Лаваш рецепт приготування дуже смачний
Багато хто з нас купували магазинний лаваш, який продається в пакетиках. Безсумнівно, смачно і швидко. Але немає нічого смачнішого, домашнього лаваша приготованого своїми руками. Робиться він швидко і складного немає нічого, будь-якій господині, навіть самої починаючої, буде по плечу. Отже, лаваш рецепт приготування.
Основні інгредієнти:
• 2-3 склянки - борошно;
• Тепла вода, сіль, трохи дріжджів.
Процес приготування:
• Попередньо розводимо дріжджі в трохи теплій воді. Вода не повинна бути гарячою або дуже холодною, постарайтеся вибрати золоту серединку.
• Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо дрібку солі і розведені дріжджі з водичкою.
• Перемішати, поступово додаючи решту муки і воду. Замішуємо круте, але еластичне тісто.
• Накрити тісто сухим рушником і залишити в теплому місці хвилин на 15. Можна трохи більше, але не більше півгодини.
• Перекладаємо тісто на обробну дошку і розрізаємо на п'ять частин. Якщо хочете лаваші меншого розміру, то ділите на велику кількість частин.
• Формуємо невеликі кульки, рясно посипаємо борошном і розгортаємо качалкою, до отримання тонкого кола.
• На газову панель поставте протвень для випікання, великий. Нагрійте до максимальної температуру і викладайте лаваш. Не відходьте від плити, печеться він півтори хвилини. Поклавши, секунд через тридцять перевертаємо на інший бік. Головне, не пересушити лаваш.
• Приготовані лаваші викладайте на рушник, кожен з двох сторін збризніть трохи водою. Прикрийте рушником і дайте трохи постояти. Завдяки такому методу, вони виходять м'які і зовсім не ламаються.
• Зберігати краще всього в поліетиленових пакетах, закриваючи дуже щільно, щоб не проникало повітря. Зберігаються досить довго і залишаються все - одно смачними.
Лаваш рецепт приготування без зайвих витрат