Красива несолодка випічка з листкового тіста з шинкою і сиром смачніше, ніж звичайний бутерброд і набагато ситніше. Можна на сніданок розігріти в мікрохвильовій печі, але і в охолодженому вигляді теж буде смачно. Так, і в обід з борщиком, просто смакота!
Інгредієнти для рецепта «Слойки з ветічіной і сиром»:
- Тісто листкове бездріжджове (1 кг)
- Шинка (200 гр)
- Сир (100 гр)
Як приготувати «Слойки з ветічіной і сиром» в домашніх умовах
-
Листкове тісто розморозити при кімнатній температурі.
-
Шинку нарізати брусками приблизно 1х1х4 см.
-
Сир нарізати тонкими пластинками, трикутниками або скористатися магазинної нарізкою.
-
Тісто злегка розкачати.
-
Нарізати на смужки. Щоб слойка розкрилася як квітка, по одному краю смуги зробіть надрізи.
-
Покладіть платівку сиру і брусочок шинки.
-
Закрутіть тісто в рулетик.
-
Зворотний бік, без надрізів закрийте, зліпивши краї один з одним.
-
На деко, пріпиленний борошном виставити рулетики і відігнути надрізані краю. Можна "пелюстки" змастити яйцем, тоді квiти будуть блискучими, з гарним золотистим забарвленням.
-
Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 12-15 хв. Подавати можна теплими і остившімі.