» » » Запіканка рецепт з фото

Запіканка рецепт з фото

Оцінка 4 з 5
Запіканка - частий гість на столі. І в будні, і в свята запіканка на десерт - завжди виграшний варіант. Сьогодні я пропоную рецепт з фото "Запіканка з вишнею."
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Запіканка рецепт з фото»:

  • Сир 0,5 кг
  • Цукор 3 ст.л.
  • Масло вершкове 30 г
  • Яйце куряче 2 шт
  • Вишня сушена 70 г
  • Манна крупа 5 ст.л.
  • Розпушувач 2 ч.л.
  • Коньяк 100 мл

Як приготувати «Запіканка рецепт з фото» в домашніх умовах

  1. Дуже прості, звичні інгредієнти. Запіканку можна готувати і не додаючи нічого, крім сиру, цукру, манки і яєць). Але я цього разу вирішила приготувати запіканку з в'яленою вишнею. Просто захотілося!
    Для цього вишню я ретельно промила в гарячій воді, але не запарювала її. А просто залила коньяком. До речі, віщуючи питання скажу: залийте будь-яким алкоголем - горілкою (смак буде простіше, але буде!), Лікером і т.д. Залити вишню коньяком краще напередодні, щоб вона хоч трохи проспиртовані. Я залила з вечора, а пекла запіканку вже наступного дня.
  2. Приступаємо до приготування запіканки. Тут все просто. Я завжди відділяю жовтки від білків. На мій погляд, така запіканка завжди ніжніше, пушистее, легше.
    Тому окремо жовтки я розтираю з цукром.
  3. Жовтки тепер з'єднуємо з манною крупою, розпушувачем і вишнею. З вишнею вийшло невелика пригода. Коли я дістала вранці вишню, то вирішила спробувати: "Як вона там?" Спробувала .. І потім весь час пробувала))) Відірватися неможливо - настільки смачно! Загалом, вишні в запіканку пішло набагато менше, ніж планувалося))) До цієї ж маси додаємо і сир. Все ретельно перемішуємо.
  4. Білки я збила окремо. При збиванні додала трохи солі - буквально на кінчику ножа. І збивала я їх без фанатизму - не до піків, але до стану стійкої піни.
    Залишилося лише з'єднати обидві маси - желтковую і білкову. Нагадую: перемішувати їх краще зверху вниз. Тільки такими однаковими обережними рухами. У результаті у Вас вийде дуже "дихаюче", пористе тісто.
  5. Цього разу я випікала в силіконовій формі. Дуже зручно - досить сполоснути форму холодною водою і можна викладати тісто. Поверх я розклала кілька шматочків вершкового масла - нехай скоринка буде рум'яної і апетитною.
  6. Випікала я запіканку в аерогрилі. При температурі 180 градусів. Причому, перші 20 хвилин пекла звичайним чином, а потім накрила запіканку фольгою, трохи зменшила температуру (люблю пекти з пониженням температури) і випікала ще близько 30 хвилин.
  7. Можна подати запіканку як пиріг. А можна нарізати на тістечка, обваляти в кокосовій стружці (або будь-який інший улюбленої посипання) і подати на десерт.
  8. Запіканка вийшла дуже смачна - ніжна, пориста, влажноватой ... справжня! І вишня надала легку кислинку і невловиму алкогольну нотку ...
    Пригощайтеся!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent