Запіканка - частий гість на столі. І в будні, і в свята запіканка на десерт - завжди виграшний варіант. Сьогодні я пропоную рецепт з фото "Запіканка з вишнею."
Інгредієнти для рецепта «Запіканка рецепт з фото»:
- Сир 0,5 кг
- Цукор 3 ст.л.
- Масло вершкове 30 г
- Яйце куряче 2 шт
- Вишня сушена 70 г
- Манна крупа 5 ст.л.
- Розпушувач 2 ч.л.
- Коньяк 100 мл
Як приготувати «Запіканка рецепт з фото» в домашніх умовах
-
Дуже прості, звичні інгредієнти. Запіканку можна готувати і не додаючи нічого, крім сиру, цукру, манки і яєць). Але я цього разу вирішила приготувати запіканку з в'яленою вишнею. Просто захотілося!
Для цього вишню я ретельно промила в гарячій воді, але не запарювала її. А просто залила коньяком. До речі, віщуючи питання скажу: залийте будь-яким алкоголем - горілкою (смак буде простіше, але буде!), Лікером і т.д. Залити вишню коньяком краще напередодні, щоб вона хоч трохи проспиртовані. Я залила з вечора, а пекла запіканку вже наступного дня.
-
Приступаємо до приготування запіканки. Тут все просто. Я завжди відділяю жовтки від білків. На мій погляд, така запіканка завжди ніжніше, пушистее, легше.
Тому окремо жовтки я розтираю з цукром.
-
Жовтки тепер з'єднуємо з манною крупою, розпушувачем і вишнею. З вишнею вийшло невелика пригода. Коли я дістала вранці вишню, то вирішила спробувати: "Як вона там?" Спробувала .. І потім весь час пробувала))) Відірватися неможливо - настільки смачно! Загалом, вишні в запіканку пішло набагато менше, ніж планувалося))) До цієї ж маси додаємо і сир. Все ретельно перемішуємо.
-
Білки я збила окремо. При збиванні додала трохи солі - буквально на кінчику ножа. І збивала я їх без фанатизму - не до піків, але до стану стійкої піни.
Залишилося лише з'єднати обидві маси - желтковую і білкову. Нагадую: перемішувати їх краще зверху вниз. Тільки такими однаковими обережними рухами. У результаті у Вас вийде дуже "дихаюче", пористе тісто.
-
Цього разу я випікала в силіконовій формі. Дуже зручно - досить сполоснути форму холодною водою і можна викладати тісто. Поверх я розклала кілька шматочків вершкового масла - нехай скоринка буде рум'яної і апетитною.
-
Випікала я запіканку в аерогрилі. При температурі 180 градусів. Причому, перші 20 хвилин пекла звичайним чином, а потім накрила запіканку фольгою, трохи зменшила температуру (люблю пекти з пониженням температури) і випікала ще близько 30 хвилин.
-
Можна подати запіканку як пиріг. А можна нарізати на тістечка, обваляти в кокосовій стружці (або будь-який інший улюбленої посипання) і подати на десерт.
-
Запіканка вийшла дуже смачна - ніжна, пориста, влажноватой ... справжня! І вишня надала легку кислинку і невловиму алкогольну нотку ...
Пригощайтеся!