» » » Яблучний пиріг

Яблучний пиріг

Оцінка 4 з 5
А ви знаєте, як виглядає справжній американський пиріг (American Pie)? Якщо не знаєте, тоді дивіться. Зараз представлю вам рецепт такого улюбленого всіма американцями яблучного пирога. Велика кількість начинки з яблук і незабутній смак тесту - те, що доставляє задоволення американським гурманам. Мій яблучний пиріг вдався на славу.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Яблучний пиріг»:

  • 100 г мінеральної води
  • 350 г пшеничного борошна
  • 140 р цукру
  • 250 г вершкового масла
  • 15 г лимонного соку
  • 7 яблук
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • Щіпка тертого мускатного горіха

Як приготувати «Яблучний пиріг» в домашніх умовах

  1. У миску висипаємо цукор, борошно, сіль і все змішуємо. Потім холодне вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками і кладемо в миску до борошна. Всі інгредієнти треба розтерти в крихту.
  2. В тісто повільно вливаємо холодну воду. Замішуємо тісто і ділимо його на два шматки.
  3. Розкачуємо тісто середньої товщини, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 1 годину.
  4. Тим часом готуємо яблука. Миємо їх, очищаємо від шкірки і серцевини, ріжемо тонкими часточками.
  5. Яблука викладаємо в миску, додаємо до них цукор, лимонний сік, мускатний горіх, сіль і корицю. Перемішуємо і залишаємо постояти півгодини.
  6. Через це час яблука пустять сік. Його треба злити в невелику каструлю, додати 2 великі ложки вершкового масла. Ставимо каструлю на середній вогонь і підігріваємо до тих пір, поки суміш не загусне. Цією масою заливаємо яблука. Відразу ж з холодильника виймаємо тісто для розм'якшення.
  7. Обробну дошку посипте борошном. Викладіть тісто і також трохи присипте борошном. Качалкою розкачайте пласт. Покладіть його у форму, розрівняйте.
  8. Зверху тіста у форму кладемо яблука.
  9. Розігріваємо духовку до 220 градусів. На яблука кладемо розкатаний другий шматок тіста. Зайве бічне тісто заправте під нижній шар тесту, так не буде витікати яблучний сік. З центру пирога в краю потрібно зробити 6 надрізів. Пиріг накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 15 хвилин. Через це час вийміть з холодильника, змастіть яйцем. Ставимо форму з пирогом в розпечену духовку на 50 хвилин. Часу може бути трохи менше або більше, залежить від духовки. Сік почне пузиритися, проткніть зубочисткою одну щілину. Коли пиріг стане рум'яним, він готовий.
  10. Готовий пиріг потрібно нарізати остившім. Справжній American Pie перед вами. Enjoy your meal!!!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent