» » » Булочки зі згущеним молоком

Булочки зі згущеним молоком

Оцінка 4 з 5
Здоба і згущене молоко - напевно, найулюбленіші ласощі для дітей, а їх поєднання призводить в справжнє захоплення. Печемо булочки зі згущеним молоком на радість нашим малюкам
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Булочки зі згущеним молоком»:

  • 200 мілілітрів теплого молока;
  • 2 яйця;
  • 100 грам вершкового масла;
  • Столова ложка сухих дріжджів;
  • 100 грам цукру;
  • Щіпка солі;
  • Пшеничне борошно;
  • Соняшникова олія (за бажанням в тісто);
  • 1 яєчний жовток;
  • 1 банка цільного згущеного молока;

Як приготувати «Булочки зі згущеним молоком» в домашніх умовах

  1. Крок перший. Розводимо дріжджі в теплому молоці, додаємо до них борошно і цукор, перемішуємо гарненько. Накриваємо тісто на 30 хвилин рушником, ставимо в тепле місце.
  2. Крок другий. Збиваємо курячі яйця з цукром і ваніліном. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовці.
  3. Крок третій. Вливаємо в опару розтоплене масло і збиті яйця, перемішуємо, а потім вводимо борошно. Знову накриваємо його рушником і залишаємо на півтори години в такому вигляді.
  4. Крок четвертий. Цим часом занурюємо банку зі згущеним молоком в каструльку з водою. Доводимо воду до кипіння, ставимо маленький вогонь і варимо згущенку ще півтори години, потім охолоджуємо її в холодній воді.
  5. Крок п'ятий. Можна використовувати магазинну варену згущенку, щоб не витрачати час на приготування цієї. За смаком вона не поступається тій, яку ми приготували самі.
  6. Крок шостий. Беремо тісто, ділимо його на три частини, скачуємо кожну в ковбаску на робочому столі. Ріжемо ковбаску на шматочки. Розкачуємо кожен шматочок в овальну коржик. Відкриваємо банку зі згущеним молоком.
  7. Крок сьомий. Кладемо трохи згущеного молока на одну частину коржі, а після робимо поздовжні надрізи ножем на іншій частині. Звертаємо кожну корж в рулет, викладаємо їх на змащене маслом деко.
  8. Крок восьмий. Збиваємо яєчний жовток за допомогою віночка, змащуємо їм кожну булочку. Даємо булочкам 20 хвилин піднятися. Випікаємо їх 30 хвилин у духовці з температурою 180оС, поки у них не стане золотистого кольору скоринка. Приємного чаювання!
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
  • 21 вересня 2014 21:53
добре.................................................
  • 20 вересня 2014 23:42
Цитата: марічка
скільки потрібно борошна

Думаю так що б було якраз вміру. На ваше запитання детальніше дасть відповідь більш досвідчений кухар)
  • 20 вересня 2014 21:20
скільки потрібно борошна