Різні пироги з яблуками, в тому числі і шарлотки дуже прості в приготуванні, тому ми дуже часто їх печемо на радість домочадцям і гостям. Спробуємо пишний дріжджовий пиріг з яблуками
Інгредієнти для рецепта «Дріжджовий пиріг з яблуками»:
- 0,5 пакетика ванільного цукру;
- 5 склянок борошна;
- 1 столова ложка сухих дріжджів;
- 250 мілілітрів молока або кефіру;
- 1 куряче яйце;
- Соняшникова олія;
- 125 грам вершкового масла або маргарину;
- 0,5 склянки цукру;
- Цукор;
- 5 яблук;
- 2 яєчних жовтки для змазування пирога;
Як приготувати «Дріжджовий пиріг з яблуками» в домашніх умовах
-
Нагріваємо до кімнатної температури кефір. Розчиняємо в ньому сухі дріжджі.
-
Маргарин ріжемо дрібними шматками з однією склянкою борошна.
-
Збиваємо міксером яйця з цукром.
-
Тепер з'єднуємо дріжджі з борошняної масою і збитими яйцями. Додаємо до них решту борошна з ваніліном. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником, а після ставимо на 60 хвилин у тепле місце.
-
Ділимо тісто на дві нерівні частини. Розкачуємо більшу з них. Викладаємо її на деко.
-
Потім миємо яблука, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо середніми часточками. Викладаємо їх зверху на тісто, посипаємо цукром.
-
Тепер розгортаємо на робочому столі інше тісто, нарізаємо його смужками і викладаємо зверху на яблука у вигляді решітки.
-
Збиваємо віночком яєчні жовтки, змащуємо ними верх пирога.
-
Випікаємо дріжджовий пиріг з яблуками 40 хвилин в нагрітій до 180оС духовці. Виймаємо готовий яблучний пиріг з духовки, нарізаємо його шматками на свій розсуд і подаємо до столу.