Надзвичайно ніжним і смачним вийде торт на кефірі, якщо спекти його мультиварці, а не в духовці. До нього найкраще приготувати сметанний крем. Все робиться швидко, а виходить смачно
Інгредієнти для рецепта «Торт на кефірі в мультиварці»:
- 3 курячих яйця;
- 1 стакан кефіру;
- 1 пакетик ваніліну;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 11 грам розпушувача;
- 1 не повний стакан цукру;
- 300 грам 25% сметани;
Як приготувати «Торт на кефірі в мультиварці» в домашніх умовах
-
Крок перший. Збиваємо яйця з цукром в пишну піну, близько семи хвилин. Вливаємо до них кефір, перемішуємо ложкою. Потім додаємо до них розпушувач і ванілін, перемішуємо все.
-
Крок другий. Вводимо поступово борошно в масу, перемішуємо тісто до однорідності. Виливаємо тісто у змащену маслом чашу мультиварки.
-
Крок третій. Випікаємо бісквіт 65 +35 хвилин в мультиварці, в режимі * випічка *. Готовий корж охолоджуємо і розрізаємо на два-три коржі. Бісквіт на кефірі виходить вологим всередині. Якщо випікати його в духовці, то такого ефекту не буде.
-
Крок четвертий. Збиваємо цукор зі сметаною, для крему. Цукор повинен повністю розчинитися. Змащуємо рясно коржі кремом, кладемо один на інший і прикрашаємо за смаком (кондитерської посипкою, шоколадною глазур'ю або крихтою печива).
-
Крок п'ятий. Ставимо торт на кілька годин в холодильник для просочення, тоді він стане дуже ніжним і соковитим. Приємного чаювання!