Приготуйте забавний торт «Бите скло», він буде чарівно виглядати на вашому столі. Яскравий, кольоровий, дуже красивий і смачний тортик з фруктами і желе прикрасить будь-яке свято!
Інгредієнти для рецепта «Торт "Бите скло"»:
- 1 пакет желатину (20 грам);
- 3 різних кольорів желе в пакетиках;
- 1 стакан молока;
- Фрукти за бажанням;
- Ванілін;
- Цукор;
Як приготувати «Торт "Бите скло"» в домашніх умовах
-
Крок перший. Готуємо желе, згідно з вказівками на упаковці. Я зазвичай розводжу один пакет желе в 150 мілілітрах кип'яченої води.
-
Крок другий. Готове желе розливаємо по формах і ставимо застигати в холодильник. Можна приготувати желе з домашніх компотів (один стакан компоту на одну неповну столову ложку желатину), замість магазинного.
-
Крок третій. Розчиняємо в 100 мілілітрах води, желатин. Залишаємо його 20 хвилин набухати. Кип'ятимо молоко (можна взяти вершки замість нього) на вогні, охолоджуємо злегка, додаємо в нього набряклий желатин, ванілін і цукор.
-
Крок четвертий. Перемішуємо молочну суміш гарненько, доводимо до кипіння (але не кип'ятимо) і прибираємо з плити. Проціджуємо при необхідності, потім охолоджуємо.
-
Крок п'ятий. Готуємо для торта формочку. Миємо фрукти, чистимо їх, нарізаємо дрібно. Наприклад, два ківі і ананас. Багато фруктів не можна класти, оскільки ківі і ананас розщеплюють желатин.
-
Крок шостий. Шарами кладемо фрукти і кольорове желе в форму, заливаємо їх молочним желе, ставимо до повного застигання в холодильник години на чотири.
-
Крок сьомий. Ставимо формочку з тортом на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо торт на блюдо і подаємо до столу. Приємного чаювання!