Не знаєте, як приготувати торт «Медовик» або печете його вперше? Не біда, докладна рецептура і покрокова інструкція допоможуть вам створити справжній кондитерський шедевр
Інгредієнти для рецепта «Торт "Медовик"»:
- 2 столових ложки розтопленого вершкового масла;
- 1 склянка цукру;
- 2 склянки борошна;
- 1,5 чайної ложки соди;
- 2 столових ложки меду;
- 2 курячих яйця;
- 1 склянка цукру;
- 800 мілілітрів сметани;
Як приготувати «Торт "Медовик"» в домашніх умовах
-
Ретельно перемішуємо в мисці соду, мед і вершкове масло. Розтираємо курячі яйця з цукром. Змішуємо їх з медом. Перемішуємо гарненько, а потім ставимо на 5 хвилин на водяну баню. Помішуємо час від часу.
-
Тепер змішуємо медове тісто з борошном. Формуємо з нього ковбаску. Ділимо її на 12 частин. Накриваємо їх поліетиленом, щоб вони не остигає. Нагріваємо на плиті чавунну сковорідку. Розкачуємо кожен кульку в тонкий корж. Підсипаємо до них трохи борошна, щоб вони не прилипали до рук.
-
Присипаємо сковорідку пшеничним борошном. Випікаємо на ній медові коржі з двох боків до рум'яної скоринки. Також можна випікати ці коржі в духовці. Перевертати їх тоді не потрібно буде. Тепер збиваємо міксером один стакан цукру зі сметаною, поки цукор в ній повністю не розчиниться.
-
Готові коржі обрізаємо за трафаретом, щоб вони були рівненькі. Обрізки перемелює в крихту. Після цього промазуємо кожен корж кремом, кладемо їх один на інший і посипаємо зверху крихтою.