Виявляється і манти бувають ледачими. Розглянемо таке цікаве і смачне блюдо, як узбецька ханума (ледачі манти) в мультиварці. Той, хто обожнює манти по достоїнству оцінить це блюдо.
Інгредієнти для рецепта «Узбецька ханума (ледачі манти) в мультиварці»:
- Куряче яйце;
- 0.5 склянки води;
- Сіль;
- 3 столові ложки соняшникової олії;
- 2 склянки борошна;
- 800 грам будь-якого фаршу;
- Цибуля;
Як приготувати «Узбецька ханума (ледачі манти) в мультиварці» в домашніх умовах
-
Розбиваємо куряче яйце в миску, додаємо до нього півсклянки води, дрібку солі і три столові ложки масла. Перемішуємо все.
-
Тепер просіваємо до отриманої масі борошно, замішуємо тісто, накриваємо його плівкою, а потім ставимо в холодильник на півгодини.
-
Після цього витягуємо з холодильника тісто розкачуємо його в коржик.
-
Чистимо цибулю, дрібно ріжемо, змішуємо з готовим фаршем.
-
Викладаємо фарш рівномірно на коржик, не доходячи до країв. Потім звертаємо тісто в рулет, защипуємо краї.
-
Змащуємо маслом пароварочний контейнер, наливаємо п'ять склянок води в чашу для мультиварки, кладемо в контейнер ханума.
-
Включаємо в мультиварці на 40 хвилин режим *варка на пару*. Потім виймаємо ханума з пароварочного контейнера, змащуємо її маслом, подаємо до столу зі свіжою зеленню і сметаною.