Оладки дріжджові на відміну від звичайних, виходять більш пишними і повітряними. Що стосується смаку, то будь-який рецепт по-своєму смачний. Але докладніше ми зупинимося саме на дріжджових оладках.
Інгредієнти для рецепта «Оладки дріжджові»:
- 2 склянки молока або води;
- 1 столова ложка цукру;
- 500 грам борошна;
- 1 чайної ложки солі;
- Ванілін;
- Соняшникова олія;
- 2 чайні ложки дріжджів;
Як приготувати «Оладки дріжджові» в домашніх умовах
-
Крок перший. Розводимо в теплій воді або молоці дріжджі. Додаємо до них ванілін, сіль і цукор.
-
Крок другий. Просіваємо до дріжджовий масі борошно. Перемішуємо все. Ставимо в тепле місце для підйому. Потім тісто знову перемішуємо.
-
Крок третій. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні, додаємо в неї три столові ложки соняшникової олії. Змочуємо столову ложку в прохолодній воді.
-
Крок четвертий. Кладемо ложкою оладки в сковорідку, накриваємо їх кришкою і смажимо до рум'яної скориночки з обох сторін. Приємного апетиту!