Субпродукти не тільки дуже корисні, але і володіють унікальним смаком. У нашій країні смажені пиріжки з лівером користуються особливою популярністю, їх ми і будемо зараз готувати.
Інгредієнти для рецепта «Смажені пиріжки з лівером»:
- 500 мілілітрів води;
- 2 курячих яйця;
- 50 грам соняшникової олії;
- 1 кілограм пшеничного борошна;
- 11 грам сухих дріжджів;
- 0,5 столової ложки цукру;
- 0.5 столової ложки солі;
- Чорний перець, сіль за смаком;
- 3 ріпчасті цибулини;
- Соняшникова олія;
- Легкі, печінка, серце (загальною вагою півтора кілограма);
Як приготувати «Смажені пиріжки з лівером» в домашніх умовах
-
Ретельно промиваємо в проточній воді печінку, легені та серце, очищаємо їх від плівок, поміщаємо в каструлю. Чистимо ріпчаста цибуля, кладемо його субпродуктам. Додаємо до них три лаврових листка, воду, трохи солі, перець горошком і ставимо масу варитися близько години.
-
Після цього пропускаємо субпродукти через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними шматками, обсмажуємо її трохи на сковорідці, а потім змішуємо з підготовленим фаршем.
-
Додаємо півсклянки бульйону (який залишився після варіння м'яса) у фарш. Перчимо масу, солимо, ретельно все перемішуємо. Начинка для пиріжків готова!
-
Розчиняємо в теплій воді дріжджі, додаємо до них сіль, цукор і курячі яйця. Перемішуємо все, а після просіюємо туди поступово борошно, замішуємо еластичне тісто. Накриваємо його рушником і ставимо на годину в тепле місце.
-
Тепер ділимо на невеликі кульки готове тісто, розгортаємо їх в коржик, кладемо в середину ліверну начинку і гарненько защипуємо краї тіста. Потім розігріваємо сковорідку з соняшниковою олією і смажимо на ній з двох сторін ліверні пиріжки до рум'яної скоринки. Приємного апетиту!