Сьогодні багато хто намагається піч домашній хліб. Існує багато рецептів приготування, ми розглянемо хліб з цибулею в мультиварці. Цей повітряний і ароматний хліб підкорить ваше серце
Нам знадобиться:
• 1 столова ложка сухих дріжджів;
• Столова ложка солі;
• Соняшникова олія;
• 900 грам борошна;
• 500 мілілітрів молока або теплої води;
• 1 столова ложка цукру;
• 2 ріпчасті цибулини;
Як приготувати «Хліб з цибулею в мультиварці» в домашніх умовах
-
• Крок перший. Чистимо ріпчаста цибуля, дрібно рубаємо його. Обсмажуємо цибулю в мультиварці на соняшниковій олії в режимі * випічка *.
-
• Крок другий. Розчиняємо сухі дріжджі в теплому молоці. Додаємо до них сіль з цукром. Перемішуємо добре. Також можна додати до них кілька столових ложок соняшникової олії.
-
• Крок третій. Тепер просіюємо до дріжджів пшеничне борошно порціями. Замішуємо еластичне, м'яке тісто, яке не буде липнути до рук.
-
• Крок четвертий. Додаємо до тесту смажену цибулю. Знову все ретельно перемішуємо. Накриваємо його на одну годину рушником. Ставимо тісто в тепле місце десь на годину. Воно має піднятися і збільшитися в обсязі, як мінімум в 2-3 рази.
-
• Крок п'ятий . Після всього цього знову мнем тісто, формуємо його в кулю. Змащуємо олією чашу для мультиварки. Кладемо в неї тісто. Включаємо в мультиварці на 15 хвилин режим * підігрів *.
-
• Крок шостий. Потім відключаємо мультиварку. Чекаємо сорок хвилин, щоб хлібець піднявся, а після ставимо на 60 хвилин режим * випічка *.
-
• Крок сьомий. Тепер перевертаємо хлібець на іншу строну. Випікаємо його ще 40 хвилин. Готовий хліб з цибулею дістаємо з мультиварці, після всього цього, охолоджуємо його, нарізаємо скибочками і подаємо до столу.