Ми своє дитинство не уявляли без пончиків, і сучасне покоління любить їх не менше за нас. Готуємо пампушки в домашніх умовах на радість дітворі, гостям і, звичайно, собі
Інгредієнти для рецепта «Пончики»:
- Яйця - 1 шт
- Дріжді - 20 г.
- Борошно - 400 гр
- Сіль - 5 г.
- Цукор - 15 г.
- Соняшникова олія - 30 г.
- Вода - 190 гр
Як приготувати «Пончики» в домашніх умовах
-
Розводимо в теплому молоці дріжджі. Додаємо до них цукор, сіль і соняшникову олію. Перемішуємо все.
-
Тепер вводимо туди маленькими порціями борошно. Замішуємо еластичне тісто, яке не прилипає до рук.
-
Накриваємо приготоване тісто рушником і ставимо його в тепле місце, щоб воно збільшилося як мінімум удвічі.
-
Розкочуємо готове тісто в пласт з толщіной1-1.5 сантиметри. Вирізаємо з нього гуртки за допомогою склянки. Виймаємо з них серединку кришкою-під пляшки.
-
Потім розігріваємо сковорідку або казанок з великою кількістю соняшникової олії. Смажимо в ньому до повної готовності пончики з двох сторін на середньому вогні.
-
Тепер викладаємо готові пончики на серветку для видалення зайвого жиру, потім посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо до столу.