Вихідний день, настрій піднесений, хочеться чогось незвичайного. Можна спекти булочки, рулети з дріжджового тіста і тоді по всьому будинку пошириться приємний аромат свіжої випічки
Інгредієнти для рецепта «Булочки, рулети з дріжджового тіста»:
- 500 мілілітрів кефіру або молока;
- Чайна ложка солі;
- 1.5 кілограма борошна;
- 1 пакетик ваніліну;
- 3 курячих яйця;
- 180 грам цукру;
- 200 грам вершкового масла або маргарину;
- 11 грам сухих дріжджів;
Як приготувати «Булочки, рулети з дріжджового тіста» в домашніх умовах
-
Розчиняємо в теплому молоці дріжджі. Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло.
-
Тепер збиваємо виделкою цукор з курячими яйцями.
-
Після цього з'єднуємо в глибокій мисці дріжджі, вершкове масло, курячі яйця з цукром, ванілін і чайну ложку солі. Ретельно все перемішуємо.
-
Просіюємо в отриману масу борошно, замішуємо еластичне тісто. Накриваємо миску рушником на деякий час, а після ставимо її в тепле місце.
-
Коли тісто набрякне в два рази, перекладаємо його на стіл, мнем акуратно, формуємо з нього кулю. Потім накриваємо його знову рушником і ставимо на 30 хвилин у тепле місце.
-
Цим часом готуємо на свій розсуд будь-яку начинку для булочок. Можна використовувати: варене згущене молоко, зелень з яйцями, джем, сир, мак і ще багато інших.
-
Після всього цього формуємо з готового тіста булочки, начиняє їх підготовленої начинкою, викладаємо їх на деко змащений маслом.
-
Даємо булочкам постояти 15 хвилин, а потім змащуємо їх яєчним жовтком.
-
Ставимо деко в розігріту духовку. Випікаємо булочки до золотистої скоринки.