Любите варення? Тоді ходімо варити смачненьке, ароматне варення із слив і яблук :) На щастя, цей рік порадував рясним урожаєм фруктів, так що просто з'їсти в сирому вигляді було нереально, як ми не старалися ;) Тому частинку літа вирішили зберегти в банку. Мені дуже подобається цей рецепт варення тим, що вариться воно відносно швидко - всього близько 1 години. А завдяки яблук виходить густим, схожим на мармелад. І дуже-дуже гарне на колір.
Інгредієнти для рецепта «Варення із слив і яблук»:
- сливи - 3 кг
- яблука солодкі - 3кг
- цукор - 6 кг
- вода - 400 мл
Як приготувати «Варення із слив і яблук» в домашніх умовах
-
Сливи (бажано дуже стиглі, не зеленуваті) гарненько миємо.
-
Прибираємо з них кісточки.
-
Яблука миємо.
-
Вирізаємо з яблук серединку і нарізаємо невеликими кубиками.
-
У посуд, де вариться наше варення, висипаємо яблука і сливи, засипаємо цукром і додаємо воду.
-
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і залишаємо кипіти близько 1 години. В процесі уварки фрукти розваряться.
-
Виходить воно ось такий консистенції.
-
Потім розливаємо в стерилізовані банки, закатуємо і закутуємо до ранку.
-
Трохи постоявши, варення застигає і виходить густим. Ось таку солодку частинку літа ми зберегли для проведення довгих зимових вечорів :) Приємного вам апетиту взимку!