» » » Гриби консервовані польські

Гриби консервовані польські

Оцінка 4 з 5
Польських грибів назбирали в лісі чотири кошики, великі, гарні, чи не червиві, вибрали подрібніше, красивіше для консервування, а інші заморозили, попередньо отварив. З заморожених грибів можна приготувати грибний соус , запіканку або просто посмажити з цибулею, а консервовані, приготувати з часничком і рослинним маслом або додати в салат. Як підготувати гриби до консервації? Якщо у вас також багато грибів, як і у нас, утіште себе тим, що зате потооом, зімооой ... ;)) і сідайте чистити гриби від голок і листя, а грибні ніжки від землі.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Гриби консервовані польські»:

  • На 1 літр води
  • 2 ст. л. солі крупного помелу (без гірки)
  • +5 горошин чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1 сушена гвоздика (пряність)
  • 1 лавровий лист
  • 40 мл оцту 6%

Як приготувати «Гриби консервовані польські» в домашніх умовах

  1. Очищені гриби викладіть у відповідну ємність, наприклад у ванну і залийте холодною водою на 10-15 хвилин. Виберіть гриби, брудну воду злийте, а гриби залийте підсоленою водою і залиште на 20 хвилин. Якщо вода після другого миття брудна, повторіть водну процедуру ще раз без солі.
  2. Потім складіть гриби у велику каструлю, налийте холодну воду не до країв, щоб піна не втекла на плиту, відваріть гриби 5-10 хвилин, злийте в друшляк, промийте.
  3. Другий раз залийте холодною водою, варіть 10-15 хвилин, потім знову злийте воду.
  4. Потім складіть гриби в каструлю і налийте холодної води стільки, щоб вони не злипалися. Наливайте воду літровою банкою, щоб легше було розрахувати кількість спецій. Додайте в гриби спеції і варіть на невеликому вогні не менше 1 години. Відраховуйте час з моменту закипання води.
  5. Поки киплять гриби підготуйте стерильні банки і кришки. У гарячі банки ложкою викладіть гриби, залийте маринадом до самих країв банки і відразу ж закрийте кришкою, закатати ключем, переверніть догори дном до повного охолодження. Консервовані гриби зберігайте в прохолодному, темному місці не більше одного року.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent