Міцний, але освіжаючий ... білий, але пристрасний, що відносить далеко-далеко на берег Іспанії!
Інгредієнти для рецепта «Коктейль "antiСангрія" рецепт з фото»:
- Вино біле сухе (столове) 80.0 мл
- Мед 1.0 ч.л
- Абрикоси свіжі 2.0 шт
- Вишня 2.0 шт
- Ром світлий 40.0 мл
- Лід 7.0 часточок
Як приготувати «Коктейль "antiСангрія" рецепт з фото» в домашніх умовах
-
На фото представлені інгредієнти для коктейлю. Уточнення: я використовувала золотий ром, але підійде також світлий. Темний ж ром звичайно в коктейлі не додають. Вино я брала напівсухе, але ідеально підійде-сухе. Чому саме так назвала коктейль? .. Так ось чому: Сангрія (ісп. sangría від ісп. Sangre - кров) - іспанський слабоалкогольний напій на основі червоного вина з додаванням шматочків фруктів, цукру, а також невеликої кількості бренді і сухого лікеру. АЛЕ! .. Чіткого і суворого рецепта Сангрії немає. Основні інгредієнти, які використовують для приготування цього напою наступні: Вино-червоне або біле, а також шампанське; міцний алкоголь типу бренді, а також-ром, коньяк, джин і навіть горілка; фрукти-класичний набір-персик, яблуко, апельсин, але тут залежить все від польоту вашої фантазії; газована води або содова (я обійшлася); цукор, а також мед або цукровий сироп; спеції (хороші, коли готуєш такий напій взимку-зігріває) - кориця, мускатний горіх. Я не додавала ні спеції, ні газовану воду, так як готувала порційно коктейль, а не в глечику, тому не стала перевантажувати. Ось такий от у мене варіант вийшов!
-
Приступимо? :) Все готується легко, швидко (порядку 20 хв. Не більше) і просто! Один абрикос позбавити від кісточки і пюріровать.Второй абрикос нарізати шматочками і скласти в келих. У шейкер або зручний стакан з кришкою (для того, щоб збовтати коктейль) налити ром, вино, покласти ложкою абрикосове пюре і мед. Збовтати. Перелити в келих (куди раніше різали абрикос) для коктейлю.
-
Заздалегідь підготовлений лід (заморозили напередодні) перекласти в шейкер-кубиків 5 (у мене були рибки :), але це взагалі не принципово)
-
і змолоти в крихту
-
додати крихту в коктейль і ще пару кубиків також опустити в келих. Коктейль перед подачею прикрасити вишнею і часточкою абрикоса. Приємної насолоди!