Ця страва дуже корисна, так як в морському окуні є безліч корисних елементів. Такий рецепт можна взяти на озброєння, як у повсякденному житті, так і на свята.
Інгредієнти для рецепта «Запечений морський окунь в томатному соусі»:
- 2.5 - 3 склянки м'якоті томата (близько 12 середніх помідорів)
- 1/4 частина нарізаної цибулі
- 1/4 склянки сухого білого вина
- 1 столова ложка нарізаного свіжого базиліка
- 1 чайна ложка каперсів
- 1 чайна ложка подрібненого часнику
- 1 чайна ложка свіжого лимонного соку
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки свіжомеленого червоного перцю
- 1/4 чайна ложка чорного перцю
- 2 чайні ложки оливкової олії
- 4 філе морського окуня
Як приготувати «Запечений морський окунь в томатному соусі» в домашніх умовах
-
Розігріти духовку до 250 °.
-
Об'єднати всі інгредієнти, крім масла і окуня в мисці. Для того щоб видавити насіння помідорів, його слід розрізати навпіл і м'яко стиснути в долоні кожну половину. Від насіння краще позбутися, інакше соус вийде занадто водянистим. Використовуйте тільки м'якоть.
-
Посуд для запікання змастити невеликою кількістю оливкової олії. Викласти рибу. Зверху рибу густо полити томатною сумішшю.
-
Випікати блюдо при температурі 250° протягом 30 хвилин, поки риба не буде легко протикатися виделкою.
-
Приготований таким чином окунь має дуже цікавий смак, який напевно вам сподобається. До того ж, якщо ви дотримуєтеся дієти, то малокалорійність цієї страви буде дуже до речі.
-
Якщо ви їсте гарнір, то до цього блюда краще всього підійде відварний рис.