Брюссельська капуста містить багато незамінних вітамінів і дуже бажано вживати її частіше. Але сама по собі, капуста є прісною. Спробуйте приготувати її з соусом, в такому вигляді вона виходить смачною, а також є універсальним гарніром.
Інгредієнти для рецепта «Брюссельська капуста в часниковому соусі»:
- 0,5 кг брюссельської капусти
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- мелений чорний перець, сіль - за смаком
Як приготувати «Брюссельська капуста в часниковому соусі» в домашніх умовах
-
Капусту помити і порізати кожен качанчик на 2-4 частини подовжньо;
-
Відварити в підсоленій воді протягом 5-10 хвилин на середньому вогні;
-
Оливкова олія розігріти на сковороді, часник подрібнити і припустити в маслі 1 хвилину;
-
Готову капусту відкинути на друшляк. Після того, як вся рідина стече заправити часниковим маслом, посолити і поперчити за смаком. Все перемішати і дати постояти 15 хвилин.
-
Порада: у готову капусту можна додати сік половинки лимона. Виходить дуже смачно.