Для приготування фрикадельок, вибирайте пісний яловичий фарш , щоб уникнути в блюді зайвого жиру. У цьому рецепті м'ясо поєднується з травами, спеціями і ароматним болгарським перцем, тушкованому на повільному вогні.
Інгредієнти для рецепта «Фрикадельки з солодким перцем»:
- 1 тонко нарізаний зелений солодкий перець
- 1 тонко нарізаний червоний солодкий перець
- 1 тонко нарізаний жовтий перець
- 500 г яловичої вирізки
- 1 лавровий лист
- 1 невелику скибочку цільнозернового хліба
- 1 невелику головку ріпчастої цибулі
- По 1/2 ч.л. сушеного орегано, базиліка і кропу (можна використовувати хмелі-сунелі або суміш спецій для м'яса)
- 1/2 ч.л. свежемолотого чорного перцю
- Білок 1 великого курячого яйця
- 1 зубчик часнику
- 2 чайні ложки оливкової олії
- 2 чайні ложки білого винного оцту (можна замінити білим сухим вином)
- Сіль за смаком
Як приготувати «Фрикадельки з солодким перцем» в домашніх умовах
-
Пропустіть яловичину в м'ясорубці або блендері. З'єднайте цибулю, часник, білок яйця, хліб, сіль і спеції і подрібніть в блендері до однорідної маси. З'єднайте з фаршем;
-
Поставте нагріватися воду, щоб приварити фрикадельки. Коли вода закипить, підсолити її і опустіть фрикадельки поваритися 10 хвилин;
-
У глибокому посуді нагрійте оливкова олія і тушкуйте суміш болгарських перців протягом 10 хвилин. У процесі тушкування додайте винний оцет і посоліть за смаком;
-
Викладіть фрикадельки до перцю, додайте лавровий лист, перемішайте і тушкуйте страву на повільному вогні протягом 10 хвилин.