Цей соус містить знежирений грецький йогурт, який поєднується зі свіжим ароматним шпинатом, сиром фетою, часником, кропом, зеленою цибулею і лимоном. Соус найкраще подавати теплим, як гарнір до овочів, м'яса або з прісним лавашем.
Інгредієнти для рецепта «Грецький соус зі шпинату і йогурту»:
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 стакан нарізаної цибулі шалот
- 1 пучок нарізаного пір'яного лука
- 1 столову ложку подрібненого часнику
- 1 пучок свіжого листя шпинату
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. цедри свіжого лимона
- 2 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 100-200 г грецького йогурту (залежно від бажаної густоти і консистенції)
- 150 г сиру фета розім'яти виделкою
- 2 столові ложки нарізаного свіжого кропу
- Мелений чорний перець за смаком
Як приготувати «Грецький соус зі шпинату і йогурту» в домашніх умовах
-
Нагріти оливкову олію у великій сковороді на сильному вогні. Додати нарізані цибулю-шалот, пір'яний цибуля, часник і припустити, часто помішуючи до появи аромату, близько 1 хвилини. Додати шпинат і тушкувати, помішуючи, поки шпинат стане м'яким (як-би знітиться), близько 2 хвилин;
-
Подрібнити тушковану суміш у блендері або кухонному комбайні до стану пюре (хоча тут як вам більше подобається: можна з грудочками, можна «в пил»);
-
Додати інші інгредієнти, крім перцю, розмішати, наприкінці приправити перцем за смаком.