Приготований за цим рецептом томатний соус зі свіжих помідорів , можна зберігати в холодильнику в чистому посуді до 5 днів. Додавайте його до страв з м'яса, відварною макаронів. У 100 г такого соусу всього 70 калорій .
Інгредієнти для рецепта «Томатний соус зі свіжих помідорів»:
- 1 кг свіжих помідорів
- 4 зубчики часнику (можна покласти більше, це справа смаку)
- 1 велика цибулина
- 2 столові ложки оливкової олії
- 3 лаврових листа
- 5 гілочок свіжої петрушки
- 5 гілочок свіжого чебрецю або 1 чайна ложка сушеного чебрецю
- шкірка 1 апельсина
- 1/2 чайной ложки сушеного базилика
- 1 shtepotka semyan фенхеля
- 1 щепотка молотого кориандра
- 1 щepotka shafrana
- сіль, перець - за смаком
Як приготувати «Томатний соус зі свіжих помідорів» в домашніх умовах
-
Помідори помити і розрізати на 4 частини. Перекласти в глибоку ємність;
-
До помідорам додати часник, порізану цибулину, оливкове масло і подрібнити блендером до однорідної маси;
-
Загорніть лавровий лист, петрушку, чебрець і апельсинову шкірку в марлю, зав'яжіть;
-
Каструлю з помідорами поставте на вогонь. Опустіть в каструлю марлю зі спеціями;
-
Додайте всі інші інгредієнти;
-
Нагрійте соус до кипіння, потім відкрийте кришку і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи;
-
Зніміть кришку і тушкуйте ще 25-30 хвилин (або поки соус не загусне);
-
Видаліть траву і охолодіть. Соус готовий! У приготуванні соусу з помідорів можна експериментувати. Якщо Ви дотримуєтеся сувору дієту - приберіть з рецепту оливкова олія, можна також замінити його на лляне. Також за Вашим смаком і залежно від сезону, можна додавати в соус свіжу кінзу, кріп, базилік і т.п. Любителі гостренького можуть додати червоний перець в порошку або в свіжому вигляді. Гостра їжа покращує обмін речовин , однак разом з ним і апетит. Тому обережніше з гострими соусами! Приємного апетиту!