Гарбузовий мус володіємо ніжним повітряним смаком і пряним ароматом. Містить клітковину, білки і вуглеводи приблизно в рівній пропорції, практично не містить жирів. Час приготування даного десерту 20-30 хвилин.
Інгредієнти для рецепта «Гарбузовий мус з білком і мускатним горіхом»:
- 500 г гарбуза
- 1 г мускатного горіха
- 120 г білка (3 яєчних білка курячого яйця розміру 0)
- 1-2 чайні ложки фруктози
- 1 столова ложка тертої лимонної цедри
Як приготувати «Гарбузовий мус з білком і мускатним горіхом» в домашніх умовах
-
Вимийте гарбуз, обсушіть. Наріжте на частини, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки;
-
Відваріть шматочки гарбуза в киплячій воді до м'якості;
-
Остудіть гарбуз і подрібніть її блендером в пюре. Додайте до подрібненої гарбузі лимонну цедру і дрібку мускатного горіха;
-
Білки збийте в піну, поступово додаючи фруктозу;
-
З'єднайте збитий білок з гарбузом, акуратно перемішайте і розкладіть десерт по креманках. Готовий мус приберіть в холодильник. Подавайте охолодженим. При бажанні, можна готовий десерт посипати меленою корицею, це додасть прянощі мусу.