» » » Телятина в овочевому соусі з рисом

Телятина в овочевому соусі з рисом

Оцінка 4 з 5
Моєму коханому чоловікові головне в їжі - м'ясо. А вже інше - це дрібниці. Постійно гасити по одному рецепту - НЕ моєму дусі, ось і довелося винаходити новий рецепт. Вийшло дуже смачно і збалансовано. В одному блюді були і злаки, і м'ясо, і овочі. М'ясо, я думаю, можна вибрати й інше, але зізнатися, інші варіанти я не пробувала, тому як поведе себе воно при приготуванні, я не знаю. Взагалі, з м'ясними стравами у мене напружені варіанти. Рідко вдається приготувати дійсно ніжне і тане в роті м'ясо, але цей рецепт вдався на славу. Якщо вже мій чоловік - кухар, каже, що смачно, значить так воно і є. Найбільший критик у нашій родині - це він. Якщо мовчить, значить просто «можна їсти», а якщо вже хвалить, то це дійсно добре.
Загрузка...

Інгредієнти для рецепта «Телятина в овочевому соусі з рисом»:

  • 800 г телятини (ніжне м'ясо типу вирізки)
  • 1 середня морква
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 2 середніх помідора
  • 200 г рису супер басматі
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 3-4 ст.л. рослинного масла
  • сіль, спеції за смаком

Як приготувати «Телятина в овочевому соусі з рисом» в домашніх умовах

  1. М'ясо я купила вже зачищеним від плівок і інших непотрібних деталей. Якщо ж у вас інший шматочок, ретельно його обробляємо, відрізаємо зайве. Нарізаємо його шматочками по 2 див.
  2. Шматочки перчимо, трохи солимо. Викладаємо їх на добре розігріту з трьома столовими ложками олії сковороду. Обсмажуємо з двох сторін не більше 6 хвилин: 3 на одній стороні і 3 на інший. Викладаємо на тарілку.
  3. Сковороду не моє, а туди ж викладаємо очищену і натерту на дрібній тертці моркву і корінь петрушки.
  4. Обсмажуємо пару хвилин. Бланшовані помідори і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до інших овочів.
  5. Всі разом тушкуємо близько 7 хвилин.
  6. Рис промиваємо, викладаємо на овочеву подушку рівним шаром. Часник викладаємо на рис цілими зубчиками. Солимо, перчимо.
  7. Обсмажене м'ясо викладаємо зверху. Заливаємо все водою, щоб рис був покритий. Щільно закриваємо сковороду кришкою, включаємо самий повільний вогонь і залишаємо на 40-50 хвилин. Потрібно стежити за рівнем води, щоб овочі не підгоріли.
  8. Готове блюдо викладаємо на тарілку і пригощаємо рідних смачним вечерею.
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent