Моєму коханому чоловікові головне в їжі - м'ясо. А вже інше - це дрібниці. Постійно гасити по одному рецепту - НЕ моєму дусі, ось і довелося винаходити новий рецепт. Вийшло дуже смачно і збалансовано. В одному блюді були і злаки, і м'ясо, і овочі. М'ясо, я думаю, можна вибрати й інше, але зізнатися, інші варіанти я не пробувала, тому як поведе себе воно при приготуванні, я не знаю. Взагалі, з м'ясними стравами у мене напружені варіанти. Рідко вдається приготувати дійсно ніжне і тане в роті м'ясо, але цей рецепт вдався на славу. Якщо вже мій чоловік - кухар, каже, що смачно, значить так воно і є. Найбільший критик у нашій родині - це він. Якщо мовчить, значить просто «можна їсти», а якщо вже хвалить, то це дійсно добре.
Інгредієнти для рецепта «Телятина в овочевому соусі з рисом»:
- 800 г телятини (ніжне м'ясо типу вирізки)
- 1 середня морква
- 1 корінь петрушки
- 1 цибулина
- 2 середніх помідора
- 200 г рису супер басматі
- 5-6 зубчиків часнику
- 3-4 ст.л. рослинного масла
- сіль, спеції за смаком
Як приготувати «Телятина в овочевому соусі з рисом» в домашніх умовах
-
М'ясо я купила вже зачищеним від плівок і інших непотрібних деталей. Якщо ж у вас інший шматочок, ретельно його обробляємо, відрізаємо зайве. Нарізаємо його шматочками по 2 див.
-
Шматочки перчимо, трохи солимо. Викладаємо їх на добре розігріту з трьома столовими ложками олії сковороду. Обсмажуємо з двох сторін не більше 6 хвилин: 3 на одній стороні і 3 на інший. Викладаємо на тарілку.
-
Сковороду не моє, а туди ж викладаємо очищену і натерту на дрібній тертці моркву і корінь петрушки.
-
Обсмажуємо пару хвилин. Бланшовані помідори і ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком і додаємо в сковороду до інших овочів.
-
Всі разом тушкуємо близько 7 хвилин.
-
Рис промиваємо, викладаємо на овочеву подушку рівним шаром. Часник викладаємо на рис цілими зубчиками. Солимо, перчимо.
-
Обсмажене м'ясо викладаємо зверху. Заливаємо все водою, щоб рис був покритий. Щільно закриваємо сковороду кришкою, включаємо самий повільний вогонь і залишаємо на 40-50 хвилин. Потрібно стежити за рівнем води, щоб овочі не підгоріли.
-
Готове блюдо викладаємо на тарілку і пригощаємо рідних смачним вечерею.